Final d’Etapa de Vilaweb Sant Boi

VilaWeb
Redacció
23.11.2009 - 07:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els mitjans de comunicació a Sant Boi presenten novetats, algunes bones, i altres no tant. Per una banda, ha sortit la publicació mensual gratuïta Carakter, i per l’altra, us comuniquem que l’edició de Vilaweb Sant Boi es tancarà a partir d’aquesta setmana. Aquesta segona etapa ha durat uns cinc anys, i prenia el relleu a la primera que es va fer a principis de l’any 2000, amb una durada de dos anys. Des d’aquí us agraeixo la vostra atenció.Coincidint amb el final del calendari litúrgic, que no de l’Apocalipsi, i amb la necessitat de recomençar un nou any i un nou cicle, us volem comunicar el comiat d’aquesta segona etapa en l’edició local de Vilaweb Sant Boi. Durant cinc anys gairebé hem pogut seguir una part de l’actualitat de la nostra ciutat, i malgrat les mancances i els errors, he estat content de participar en el món de la comunicació santboiana.

Com altres publicacions que es distribuien a Sant Boi, com la revista Aquí, que va tancar l’any 2008, anant del 1985 al 2008, i passant del número 1000, hem hagut de passar i viure una crisi tecnològica que ara s’agreuja per la situació econòmica. Tot i així, les raons més importants es fonamenten en la voluntat dels ciutadans d’estar informats i en la necessitat de pagar per aquesta feina. Internet és de moment gratuït, i és un canal de comunicació més que s’afegirà als altres. Malgrat la tècnica, les coses importants rauen en l’escalf de les persones. El futur del periodisme tornarà a ser brillant, i d’aquesta etapa difícil en sortirà reforçat. No ho dubto pas, ni que la gent tornarà a separar la propaganda, sigui política o comercial, de la informació important, i que aquesta fam farà que la nostra societat torni a avançar.

Per ara, estiguem atents a les novetats que ens aportarà la nova maqueta de Vilaweb, sobretot en l’edició general. I també als esdeveniments que a partir de l’any vinent se succeiran, tant a Sant Boi, com a la resta del món. Cal tenir present que aquesta crisi marca un final d’època, i posarà les bases per als propers decennis del nou segle que hem encetat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any