El vot anticipat a les consultes activa el referèndum del 13-D

  • Un acte a Sant Cugat estrena avui simbòlicament el referèndum a la resta del país

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.11.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A Sant Cugat s’estrenarà avui simbòlicament el vot anticipat de les consultes del 13 de desembre. De totes maneres, aquest cap de setmana ja han pogut votar en alguns llocs, fins i tot a Sant Cugat mateix. A Taradell l’historiador Antoni Pladevall ja va votar divendres: fou el primer d’aquesta tanda del referèndum. En el mateix acte, hi van participar més de cent persones, entre les quals també la supervivent dels camps nazis Neus Català.El vot anticipat dels referèndums del 13 de desembre és equiparable al vot per correu. D’aquesta manera, els qui, per qualsevol raó, no podrien votar el dia 13, puguin fer-ho igualment. Cada municipi indica on es pot votar i en quins horaris.

La CUP demana el vot afirmatiu

Aquest cap de setmana la CUP s’ha sumat als partits que defensen el vot afirmatiu en la consulta del dia 13 del mes entrant. En una declaració feta al castell de la Geltrú els portaveus de la CUP reconeixen l’esforç i la bona feina de molta gent que treballa des dels pobles per fer possible la consulta i, en conseqüència, una acció de ruptura amb la legalitat. I recorden que ‘les consultes populars són una mostra de la capacitat del nostre poble de mobilitzar-se i d’organitzar-se en defensa d’aquest dret bàsic que se’ns nega, que és el dret democràtic de decidir lliurement el nostre futur nacional: el dret d’autodeterminació’. Fins ara la CUP no havia pres posició pública ni formal sobre les consultes que es van estrenar el 13 de setembre a Arenys de Munt, si bé és cert que l’impuls d’aquella consulta va sorgir dels regidors de la CUP del municipi.

Centelles també votarà

Finalment aquest cap de setmana s’ha sabut que Centelles s’ha sumat als municipis que votaran a Osona el 13 D. Amb aquest municipi, ja són 34 els d’Osona que votaran, en un total de 122 meses. Això vol dir que podran participar-hi 117.932 votants, que representen el 95% dels habitants d’Osona.

Ciutadans farà campanya pel no a Arenys de Mar

Dissabte també es va fer el primer acte de campanya a Arenys de Mar, en una Biblioteca Municipal plena de gom a gom. S’hi van presentar totes les activitats previstes, com ara una taula rodona amb tots els partits de la vila, llevat del PSC i del PP, que no volen participar-hi. Però sí que hi participarà Ciutadans, que ja ha fet saber a l’organització que vol defensar el no al referèndum.

Entre els participants, hi havia destacats arenyencs, entre els quals l’editora de VilaWeb, Assumpció Maresma. També hi havia el blocaire Xavier Mir, l’advocat Ramon Verdaguer, el psicòleg Quim Gibert i l’escriptor i filòleg Miquel Colomer.

Enllaços
VilaWeb us ofereix a través de VullVotar.cat tota la informació sobre les consultes del 13-D.
Canal de VilaWeb TV: Consulta sobre la independència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any