Notícies

Diumenge  22.11.2009  16:36

La CUP farà campanya pel 'sí' a les consultes

El consell polític de la Candidatura d'Unitat Popular fa públic el seu suport a les consultes i anima a la màxima participació

Men?ame
 

La Candidatura d'Unitat Popular s'ha compromès fermament amb les consultes populars que es faran aquests mesos vinents, especialment el dia 13 de desembre, de manera que siguin un primer pas per a aconseguir la independència de tota la nació catalana conjunta. Els membres del consell polític de la CUP ho van anunciar ahir des del Castell de la Geltrú, alhora que es van comprometre a fer campanya pel 'sí' a tot arreu on es faci la consulta.

Els portaveus de la CUP van voler reconèixer l'esforç i la bona feina de molta gent que treballa des dels pobles per fer possible la consulta i, en conseqüència, una acció de ruptura amb la legalitat. Recorden que 'les consultes populars són una mostra de la capacitat del nostre poble de mobilitzar-se i d'organitzar-se en defensa d'aquest dret bàsic que se'ns nega, que és el dret democràtic de decidir lliurement el nostre futur nacional: el dret d'autodeterminació'.

Fins ara la CUP no no havia pres posició pública ni formal sobre les consultes que es van estrenar el 13 de setembre a Arenys de Munt, si bé és cert que l'impuls d'aquella consulta va sorgir dels regidors de la CUP del municipi. Un portaveu de l'organització va comentar: 'Per Espanya, no és possible l'exercici democràtic i hem d'actuar d'una manera mig clandestina, sense cap mena de legalitat que ens
empari i, per tant, desobeint l'ordre constitucional espanyol.'

Aina Barahona, com a portaveu nacional de la CUP, va llegir el comunicat de l'organització, en què es destaca que la CUP ja havia participat en l'impuls de la consulta celebrada a Arenys de Munt; i 'de la mateixa manera que aleshores, la CUP continua pensant que el protagonisme no ha de correspondre als partits' sinó que 'el protagonista de l'organització d'aquestes consultes és el teixit popular i associatiu català'.

Durant la declaració els portaveus de la CUP anaven acompanyats dels membres del consell polític, que es va reunir ahir dissabte a Vilanova i la Geltrú.