Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  22.11.2009  06:00

La revista sabadellenca Ordint la Trama s'acomiada

Avui es fa un dinar popular per a agrair el suport dels col·laboradors durant els vuit anys d'edició

Men?ame
 

'Aquesta és la nota que mai no us hauríem volgut enviar: la carta per a notificar-vos que Ordint la Trama ha arribat al final del trajecte', comuniquen amb una carta els membres del consell de redacció d'aquesta capçalera mensual sabadellenca. Fundada el 2001 per un grup de joves amb el propòsit d'omplir un buit de comunicació alternativa de la ciutat vallesana, la revista ha arribat aquest mes novembre al punt final i s'acomiada dels lectors.

Les raons de la dissolució són 'tècniques i econòmiques', explica Joan Boada, un dels seus impulsors. De fet, durant aquests vuit anys de trajectòria, el context comunicatiu de la ciutat ha canviat molt, diu Boada. 'Quan la revista va néixer, a Sabadell no hi havia cap mitjà de comunicació local vinculat amb les entitats socials, culturals i reivindicatives de la ciutat, i a més, en aquell moment, la xarxa tampoc tenia l'expansió que té avui', diu Boada. Tot i que consideren que Ordint la Trama ha teixit aquests vincles amb les entitats i ha complert els objectius pels quals va néixer, com el de 'proporcionar un espai per a la creació artística i la lliure opinió, amb esperit crític', els membres del col·lectiu consideren que avui la capçalera de paper no és sostenible, especialment perquè, com molts altres mitjans impresos, és deficitària. 'A més, avui Sabadell té altres mitjans alternatius potents, com Ràdio Trama, l'edició local de Vilaweb i el setmanari La Directa, i per això, els qui hem fet possible Ordint la Trama col·laborarem amb aquests mitjans d'altres maneres', afirma Boada, i afegeix que potser esdevindran un grup d'opinió.

Un comiat, entre amics

Certament, Ordint la Trama ha estat un nexe d'unió entre les entitats locals, però també un símbol de l'esfera cultural de la ciutat: 'Hem organitzat el certamen literari Clara Alzina cada any, la festa d’aniversari al Marquet de les Roques, també cada any, i diversos actes culturals i xerrades, defensant, per sobre de tot, la llibertat d'expressió', diu Boada. Després de la reflexió, és el torn del comiat. Els membres de la revista han organitzat avui un dinar popular al CEIP Joanot Elisanda de la ciutat amb tots els amics i col·laboradors. En l'acte, que és obert a tothom, s'hi distribuiran també números de la revista franc i s'hi exposaran fotografies que mostren la història del mitjà.