Creix la tensió política per la possible fusió de caixes valencianes

  • Alarte demana la dimissió de Gerardo Camps per haver qüestionat la capacitat financera de la CAM · El president de l'entitat dóna la polèmica per tancada

VilaWeb
Redacció
19.11.2009 - 18:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquests darrers dies s’ha viscut el primer gran desencontre polític per la possible fusió de caixes valencianes que vol impulsar el govern de Camps. Si fins ara el PSPV s’havia mantingut a l’expectativa i no havia refusat el projecte de fusió, avui el secretari general del partit, Jorge Alarte, ha demanat la dimissió del conseller d’Economia, Gerardo Camps, acusant-lo de qüestionar la capacitat financera de la CAM per accelerar la fusió.Tot va començar amb unes declaracions recollides per el diari El País, en una conversa informal amb periodistes, del conseller d’Economia valencià en la qual va dir que la CAM tancaria l’exercici amb pèrdues i que per tant, era convenient que es fusionés amb Bancaixa i Caixa d’Ontinyent. Ahir el conseller va desmentir les informacions publicades a través d’un comunicat.

Però la petició de dimissió que ha fet avui Alarte ha obligat el president Camps a intervenir-hi. Camps ha reiterat en una conferència de premsa que el futur de les caixes valencianes ‘s’ha de decidir dins dels consells d’administració de cada entitat i s’ha de quedar dins dels límits territorials del País Valencià’. Camps ha defensat el seu conseller acusant els periodistes de manipular les informacions i, en el cas concret de la CAM, ha dit que ‘el futur és en mans de dels alacantins’. Després d’aquestes paraules, el president de la CAM, Modesto Crespo, ha donat la polèmica per tancada a través d’un escuet comunicat en el que diu que ‘la declaració d’avui del president Camps ratifica la fortalesa de la CAM’. Crespo, president d’una de les caixes que mostra més reticències a la fusió, no ha donat cap detall respecte la reunió de Camps amb els presidents de Bancaixa, la CAM i Caixa d’Ontinyent, fa uns dies, ni de les suposades converses entre els tres direccions per valorar la fusió.

Els sindicats s’oposen al projecte de fusió de Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa

Mentrestant, al Principat, ja hi ha dos processos de fusió en marxa: l’un, de les caixes de Sabadell, Terrassa, Girona i Manlleu, força avançat, car ja ha aprovat el gruix de mesures que cal prendre en la negociació entre direcció i sindicats; l’altre procés, en canvi, que engloba Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa, topa amb una forta oposició dels sindicats, que la consideren ‘un engany’, i també d’altres sectors socials (vegeu aquest reportatge en vídeo).

Enllaços
VilaWeb: El president Camps emplaça les caixes a posicionar-se sobre la fusió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any