El festival Inquiet celebra el cinquè aniversari amb més films que mai

  • Enguany ret homenatge a l'escriptor Ferran Torrent

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.11.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Inquiet de Picassent i València arriba als cinc anys amb una solidesa que en fa el festival de cinema català més important del país. En aquests anys, ha doblat el nombre de films: dels setanta que van presentar-se el primer any als més de cent quaranta que es projectaran entre avui i dissabte de la setmana entrant. Entre els llargs-metratges de la secció oficial hi ha ‘The Frost’, un ‘thriller’ de Ferran Audí, i ‘Tres dies amb la família’ de Mar Coll.Dels documentals de la secció oficial, se’n projectarà un de força premiat, ‘Bucarest, la memòria perduda’. I, dins la secció ‘A corre-cuita’, es projectaran una vintena de curts-metratges, la majoria realitzats per estudiants universitaris.

El festival ha vist reduït el pressupost un 10% respecte de l’any passat i, tot i la bona salut de l’Inquiet, els responsables continuen reclamant més implicació del govern i de les entitats privades.

Homenatge a Ferran Torrent i exposició retrospectiva

Enguany, l’Inquiet dedica la Secció Mostra a l’escriptor Ferran Torrent, ‘segurament l’escriptor valencià que més llibres ha vist adaptats al cinema’, diuen els de l’organització.

D’una altra banda, per celebrar el cinquè aniversari de l’Inquiet, hi ha muntada una exposició, a la Casa de Cultura de Picassent, que fa una retrospectiva dels cinc anys de festival.

Obrint Pas i Orxata Sound System

Per quart any consecutiu, s’organitza el Clip 2009, en què es projecten els millors videoclips catalans, entre els quals hi ha enguany els de Verdcel, Rosa Luxemburg, Mazoni, Clara Andrés i Rapsodes. La cita és avui a les nou del vespre, a la Sala Mirror, on actuaran Obrint Pas i Orxata Sound System.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any