Desestimat el recurs d’Alfonso Rus per arxivar la causa contra ell

  • El jutge diu que STEPV té dret a portar a judici el batlle de Xàtiva, denunciat per haver insultat els professors valencians

VilaWeb
Redacció
18.11.2009 - 17:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutjat número 2 de Xàtiva ha desestimat el recurs de l’alcalde i president de la Diputació de València, Alfonso Rus, per arxivar la causa oberta contra ell per haver insultat el professorat valencià. Així, el jutge ha admès les al·legacions presentades per STEPV i ha donat cinc dies a Rus perquè interposi un recurs d’apel·lació. El judici s’hauria d’haver fet a final d’octubre però Rus, en un intent d’evitar-lo, va recórrer la resolució judicial.En aquell recurs, el president de la diputació al·legava que ja havia demanat perdó públicament per haver dit ‘gilipolles’ als professors que fan servir termes com ara ‘gairebé’ i ‘aleshores’ i que només es referia a tres docents i no pas a tots els professors. Però el magistrat ha difós una interlocutòria en què refusa el recurs en base a dos principis. D’una banda, considera que STEPV té ‘legitimació activa’ per a exercir l’acció penal derivada de la falta per injúries, atès que els sindicats són ‘creat per persones naturals per tal de protegir els propis interessos i exercir les accions necessàries per a protegir les finalitats per a les quals han estat constituïts’. Si el sindicat no pogués dur a judici Rus, el seu honor podria veure’s perjudicat per les expressions del batlle de Xàtiva.

D’una altra banda, el jutge creu que les al·legacions del recurs d’Alfonso Rus han de sotmetre’s a un judici oral, ja que el motiu d’aquest és, precisament, esbrinar si els fets denunciats van existir i si van ser comesos per la persona denunciada.

STEPV ja ha mostrat la seva satisfacció per la decisió del jutge, que permetrà que el procés judicial continuï ‘fins que es depurin les responsabilitats’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any