Garzón denega la llibertat provisional per a Bartomeu Muñoz i Manuel Dobarco

  • Però estudia la petició de llibertat provisional per a Alavedra i Prenafeta

VilaWeb
Redacció
17.11.2009 - 11:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Baltasar Garzón ha denegat la llibertat provisional a l’ex-batlle de Santa Coloma, Batormeu Muñoz, i a l’ex-regidor d’Urbanisme, Manuel Dobarco; en substància, ha desestimat els recursos presentats pels advocats dels dos imputats. Ara els advocats presentaran un nou recurs que haurà de resoldre la sala penal de l’Audiència. Avui mateix Garzón estudia el recurs presentat per l’advocat de Macià Alavedra i Lluís Prenafeta perquè els deixin en llibertat provisional.Garzón imputa a Muñoz i Dobarco delictes d’associació il·lícita, suborn, frau de subvencions, exaccions i·legals i falsedat de document oficial i mercantil.

Ara s’espera què decidirà respecte de la petició de llibertat provisional presentada per l’advocat d’Alavedra i Prenafeta, Joan Córdoba, que al·lega que tots dos, de més de setanta anys, necessiten atenció farmacològica específica i que el perill que destrueixin proves és molt baix. Ara, la fiscalia addueix que aquestes raons no justifiquen l’excarceració.

Alavedra i Prenafeta fa dues setmanes que es troben en règim de presó provisional, al centre penitenciari madrileny de Soto del Real, on també hi ha Bartomeu Muñoz, Manuel Dobarco i l’ex-diputat socialista Luis Andrés García, tots imputats en la presumpta trama de corrupció urbanística coneguda per Pretòria.

Enllaços
VilaWeb TV: Comunicat de Bartomeu Muñoz, llegit pel seu advocat, Fermí Morales.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any