Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  17.11.2009  11:28

Garzón denega la llibertat provisional per a Bartomeu Muñoz i Manuel Dobarco

Però estudia la petició de llibertat provisional per a Alavedra i Prenafeta

Men?ame
 

Baltasar Garzón ha denegat la llibertat provisional a l'ex-batlle de Santa Coloma, Batormeu Muñoz, i a l'ex-regidor d'Urbanisme, Manuel Dobarco; en substància, ha desestimat els recursos presentats pels advocats dels dos imputats. Ara els advocats presentaran un nou recurs que haurà de resoldre la sala penal de l'Audiència. Avui mateix Garzón estudia el recurs presentat per l'advocat de Macià Alavedra i Lluís Prenafeta perquè els deixin en llibertat provisional.

Garzón imputa a Muñoz i Dobarco delictes d'associació il·lícita, suborn, frau de subvencions, exaccions i·legals i falsedat de document oficial i mercantil.

Ara s'espera què decidirà respecte de la petició de llibertat provisional presentada per l'advocat d'Alavedra i Prenafeta, Joan Córdoba, que al·lega que tots dos, de més de setanta anys, necessiten atenció farmacològica específica i que el perill que destrueixin proves és molt baix. Ara, la fiscalia addueix que aquestes raons no justifiquen l'excarceració.

Alavedra i Prenafeta fa dues setmanes que es troben en règim de presó provisional, al centre penitenciari madrileny de Soto del Real, on també hi ha Bartomeu Muñoz, Manuel Dobarco i l'ex-diputat socialista Luis Andrés García, tots imputats en la presumpta trama de corrupció urbanística coneguda per Pretòria.