Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  16.11.2009  13:05

La campanya pels referèndums sobre la independència farà un gran acte al Fòrum de Barcelona

La Coordinadora espera omplir el Palau de Congressos el dia 29 de novembre · Ja es preparen per votar sobre la independència 152 municipis

Dels que votaran, el més gran és Sant Cugat · A Osona podrà votar el 90% de la població · Regidors socialistes de Canet i Sallent hi donen suport

Men?ame
 

La Coordinadora per la consulta sobre la independència prevista per al 13 de desembre ha convocat un gran acte d'inici de campanya el dia 29 de novembre al Palau de Congressos del Fòrum de Barcelona. L'organització vol omplir l'auditori, que té una capacitat per a tres mil cinc-centes persones. Mentrestant, quan manca menys d'un mes per a la segona tanda de referèndums sobre la independència, 152 poblacions del Principat han anunciat que votarien el 13 de desembre.

A banda d'aquests municipis, 42 més han incoat els tràmits per a votar a la tercera tanda, que pot ser el 25 d'abril. Amb prop de seixanta mil electors, Sant Cugat serà la població més gran que votarà el mes vinent, seguida de Vilanova i la Geltrú i de Vic. A Osona, podrà votar el noranta per cent de la comarca.

La proximitat de la data de votació ha accelerat el ritme dels actes, que aquesta setmana començaran a ser copiosos. Divendres un míting multitudinari va estrenar a Taradell la campanya d'Osona, i avui ja s'hi veuran pancartes i cartells cridant a votar.

Vilanova i la Geltrú farà dissabte una assemblea que inaugurarà la campanya, després de repartir 10.000 exemplars d'un butlletí especial, fet aquest cap de setmana. Un grup de persones conegudes de la vila, entre les quals Pere Tàpies i Sergi López, ha donat suport a la campanya, a més de moltes entitats.

A Sant Cugat un grup de personalitats: Emma Vilarasau, Jordi Cabré, Joan B.Culla, l'ex-conseller Carles Solà, etc., també dóna suport a la consulta.

Suport de regidors socialistes

Un factor que comença a ser rellevant és que regidors socialistes de diverses poblacions desobeeixen les ordre del PSC i voten a favor de les consultes. Divendres a la nit va passar a Sallent on els regidors socialistes havien anunciat que s'abstindrien i tanmateix van votar a favor del referèndum. En un acte públic dissabte a Canet els regidors socialistes també van deixar clara de forma palesa el seu suport a les consultes.