Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  15.11.2009  11:02

La selecció espanyola no es presenta a la cita

Havia de jugar contra Catalunya al Torneig AutoEquip Open Internacional de Futvòlei 2009

Men?ame
 

Les seleccions catalanes masculina i femenina de futvòlei ja són a quarts de final. Però no pas per haver guanyat ahir les seleccions rivals, la selecció espanyola masculina i la femenina, sinó perquè aquestes no van presentar-se al torneig internacional. Les pressions del Consell Superior d'Esports espanyol van acabar evitant el matx Espanya-Catalunya, que havia de disputar-se aquest cap de setmana a Coma-ruga (Baix Penedès).

El torneig, organitzat per l'Associació Catalana de Futvòlei, amb el suport de la Federació Internacional de Futvòlei, ja havia començat marcat per la polèmica. El Consell Superior dels Esports, havia amenaçat, per carta, els organitzadors del torneig de dur a terme mesures penals, i finalment, va aconseguir que la selecció no es presentés a la cita. La Plataforma Pro Seleccions Catalanes explica que aquestes amenaces feien referència a la possible ‘il·legalitat’ del partit entre ambdues seleccions, car l’equip espanyol no és reconegut oficialment i això li impedeix jugar amb els escuts i els símbols estatals. Sergi Blàzquez, vice-president de la Plataforma Pro Seleccions, ha denunciat l'actitud del Consell Superior d’Esports: ‘Una ingerència política més del govern espanyol per mirar d'evitar un matx internacional de la selecció catalana’.

El futvòlei és un esport relativament modern que combina el futbol i el voleibol, se sol jugar a la platja i la pilota pot ser copejada amb qualsevol part del cos, excepte la mà i el braç. A Catalunya, a més, el fútvolei és un dels vint esports en què la selcció pot competir oficialment.