Notícies

Divendres  13.11.2009  13:51

Mas ordena a la fundació del partit retornar diners al Palau de la Música

La fundació de CDC negocia amb la fundació Orfeó Català retornar part dels diners que va rebre de Félix Millet · La fundació Trias Fargas va rebre 630.000 euros

Men?ame
 

La fundació CatDem, vinculada a Convergència, negocia amb el Palau de la Música fer una donació a l'entitat després de confirmar-se dimecres que Fèlix Millet no tenia poder per signar els convenis amb la fundació per valor de 630.000 euros. Mas va donar la instrucció de negociar un conveni que inclogués una donació a la qual no va posar límit. De tota manera, CDC manté que la fundació va actuar de bona fe i desconeixent que Millet no tenia poders.

En declaracions als periodistes, Mas ha explicat que dimecres van rebre la carta del Palau on es constatava per escrit que Millet no tenia poders per signar convenis, i que aquests no havien passat per les juntes de l'Orfeó Català. Per això va donar la instrucció de negociar un acord per ajudar el Palau 'en tot i per a tot, fins i tot econòmicament'. Com que no es pot reclamar el retorn estricte dels 630.000 euros, perquè la fundació 'va actuar de bona fe i legalment', CDC es planteja una 'donació important que faci que el Palau no perdi recursos de cara al present i al futur', tal com ha explicat Mas.

'No sé com acabarà el tema de les quantitats, però la meva intenció és que CDC pugui fer una donació per tal d'equilibrar patrimonialment els comptes del Palau', ha reiterat Mas, que ha afegit que pot semblar 'inversemblant' que ningú sabés de les activitats de Millet, però la qüestió és que no tenia poders per signar els convenis, i la obligació dels convergents ara i de Mas en particular és 'ajudar el Palau en tot i per a tot'.

Encara no hi ha un acord definitiu, però Mas ha indicat que és possible que, un cop celebrada la Junta de l'Orfeó, es pugui anunciar que la feina dels últims dos dies ha donat fruit. En les negociacions hi ha participat Francesc Homs, el gerent de CDC i l'administrador del partit i de la fundació.