Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  14.11.2009  06:00

Facebook suprimeix el grup 'Els Catalans no som espanyols'

Els impulsors del grup ho denuncien en una carta i en creen un de nou

Men?ame
 

Els administradors de la xarxa social Facebook van eliminar el passat 9 de novembre el grup 'Els Catalans no som espanyols', sense haver-los-ho notificat prèviament. Els impulsors d'aquest espai virtual, que tenia prop de 16.000 usuaris, van rebre un missatge dels gestors de la xarxa en què es justificava el tancament per l''incompliment de les condicions d'ús' del portal i en què es considerava el grup catalanista 'ofensiu, amenaçador i obscè'.

El missatge enviat pels responsables de Facebook també recordava que tots els comptes 'que ataquen individus i grups de persones o anuncien productes i serveis' són inhabilitats, i adreçava els administradors del grup abolit a la pàgina de preguntes freqüents de la xarxa per conèixer més detalls del tancament. Aquests, per la seva banda, han denunciat la feta en una carta en què es vindica el 'tarannà dialogant' de tots els membres adherits al grup. 'És ben sabut que els membres dels grups espanyols 'Catalunya és Espanya' i 'I si trobo 100.000 catalans que consideren que Catalunya és Espanya?' van denunciar l’existència del grup catalanista als responsables del portal, i això va propiciar que l’eliminessin, sense ni tan sols advertir-nos-ho', es queixen els creadors d''Els catalans no som espanyols'. En la carta també exigeixen la disculpa i la rectificació oficial dels gestors de Facebook i esperonen els internautes a afegir-se al grup 'Els catalans no som espanyols', que s’ha creat de nou.

Aquesta xarxa social, recordem-ho, és avui la més popular i ja disposa de 300 milions de perfils registrats -segons les dades oficials del portal-, que equivalen gairebé al 5% de la població mundial.