Mollerussa present al Congres Internacional sobre els fills i les filles de les migracions

  • Sis joves de la ciutat van rodar part d'un documental

VilaWeb
Redacció
13.11.2009 - 09:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa unes setmanes us parlàvem d’uns joves de Mollerussa que elaboraven un documental sobre l’emancipació, tant pel que fa a l’ocupació com a l’habitatge, dins d’un treball global on es tractaven altres temes i on els protagonistes eren joves, fills de les migracions.
Ara aquest documental, amb la part rodada a Mollerussa, ha estat presentat dins del Congrés Internacional 2.0 – Els fills i les filles de les migracions, que ha organitzat, aquesta setmana, la Secretaria per a la Immigració.El documental ha de servir per orientar el nou Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2010-2020, que serà l’eina que marcarà les polítiques públiques en matèria de joventut en els propers deu anys. Mollerussa és una de les set poblacions de Catalunya que han participat en aquest projecte juntament amb Salt, Tortosa, Sant Pol de Mar, Castelló d’Empúries, Barcelona i Tarragona.

El documental va ser presentat aquest dimecres, dia 11, en el marc d’aquest congrés, que té per objectiu recollir un seguit de propostes concretes en relació als itineraris personals dels seus protagonistes, incidint en la presa de decisions i els moments de transició que han viscut com a joves que s’han socialitzat a Catalunya però que també compten amb un bagatge cultural i referencial dels llocs d’origen de les seves famílies.

Els altres temes que han tractat les altres poblacions implicades són l’educació, la cultura i el lleure, la discriminació, les identitats, les relacions familiars i interpersonals i la participació i cohesió social.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any