Notícies

Divendres  13.11.2009  06:00

La Fundació Joan Maragall rep el Premi d'Honor Lluís Carulla

Els guardons es van lliurar ahir al Saló de Cent de Barcelona

Men?ame
 

La Fundació Lluís Carulla va lliurar ahir el XXXIII Premi d'Honor Lluís Carulla a la Fundació Joan Maragall. Durant l'acte, que es va fer al Saló de Cent de Barcelona, l'actor Pere Arquillué va llegir fragments de la novel·la de Narcís Oller 'Pilar Prim'. Així mateix, es van concedir els XXVII Premis d'Actuació Cívica a Joan Casals, Josep Clos, Margarida Roca, Josep Francesc Chaqués, Rosa Maria Garriga, Joan Guasp i Xavier Morgades.

El Premi d'Honor és dotat amb 50.000 euros i es concedeix a individus o entitats 'que, per la qualitat de la seva activitat científica, cultural o cívica, hagin ajudat a enfortir la consciència de comunitat nacional i el sentit de pertinença a la cultura dels països de llengua catalana'. Enguany, el premi s'ha destinat a la Fundació Joan Maragall, nascuda l'any 1989 com un espai de reflexió i diàleg entre cristianisme i cultura.

Els sis Premis d'Actuació Cívica, que s'atorguen des del 1983, són dotats amb 5.000 euros cadascun, i es proposen de fer conèixer i de distingir la tasca de persones 'que han actuat al servei de la identitat nacional en els diversos àmbits de la vida'.