Avui al vespre s’atorguen els Premis Ciutat d’Alzira 2009

  • S'hi han presentat 115 originals entre totes les categories · Els guanyadors se sabran durant el sopar literari

VilaWeb
Redacció
13.11.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els Premis Ciutat d’Alzira, que convoca, organitza i publica l’Editorial Bromera, cada any que passa van agafant més volada. Enguany 115 originals s’han presentat als set premis que es proclamaran avui al vespre (novel·la, divulgació científica, assaig, poesia, juvenil, infantil i teatre). Ja se sap que Piti Español ha guanyat el premi de teatre, Maria Carme Roca, el premi de literatura juvenil, i Pep Castellano, el de literatura infantil.El director editorial de Bromera, Joan Carles Girbés, destaca la qualitat dels originals d’enguany.

‘Fantasfrizy’, de Maria Carme Roca, ha obtingut el XIV Premi Bancaixa de narrativa Juvenil, que l’entitat bancària patrocina amb 18.000 euros; s’hi havien presentat 7 obres. És una novel·la d’intriga que ret una mena d’homenatge a l’escriptora anglesa Helen Beatrix Potter. A més, el jurat ha volgut distingir com a finalista ‘La violinista de París’, de Joan Pla.

Pep Castellano és l’autor guardonat amb el XIV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, que Edicions Bromera dota amb 4.000 €. L’obra ‘Bernat, un científic enamorat’ va ser seleccionada pel jurat entre els 15 originals presentats.

El veredicte del IV Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, en el qual han concursat 13 originals, dotat amb 8.000 euros per l’Ajuntament d’Alzira, és per a ‘Mans quietes!’, de Piti Español. L’obra, l’ha representada amb un gran èxit de crítica i de públic Albena Teatre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any