Laporta considera l’actuació de Garzón en el cas Pretòria una humiliació a Catalunya

  • El president del Barça critica com ha dut a terme el procés el jutge Baltasar Garzón i es declara 'ferm defensor de la presumpció d'innocència'

VilaWeb
Redacció
12.11.2009 - 17:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del Barça, Joan Laporta, ha parlat avui de l’operació Pretòria, que dirigeix el jutge de l’Audiència espanyola Baltasar Garzón. Ha dit que les detencions de Macià Alavedra, Lluís Prenafeta i el batlle de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz, i la manera com Garzón ha dut el procés havien estat ‘una humiliació per Catalunya’. ‘Com a advocat, sóc un ferm defensor de la presumpció d’innocència’, ha dit durant durant la conferència ‘El Barça, motor de Catalunya’.Aquesta ha estat la primera conferència pública orgnaitzada per la Fundació Catalunya Oberta d’ençà de les detencions pel cas Pretòria, en què hi ha implicats dos membres del patronat, l’advocat Macià Alavedra i l’empresari Lluís Prenafeta, que també és vice-president de la Fundació.

‘Sóc aquí perquè m’han convidat però, a més, per donar suport a les famílies d’unes persones, uns catalans, uns barcelonistes, que estan patint com a conseqüència d’una decisió judicial que, en la meva modesta opinió com a advocat, com a mínim trobo desproporcionada i humiliant, per a ells i per a Catalunya.’ Així ha començat la conferència Joan Laporta, que, tot seguit, ha donat el suport a Macià Alavedra i Lluís Prenafeta. I ha afegit: ‘Com a català, penso que ha estat una humiliació també per al país aquesta decisió, i ho faria extensiu a l’alcalde de Santa Coloma, perquè sóc un ferm defensor de la presumpció d’innocència’.

A la conferència de Laporta, feta a l’hotel Magèstic de Barcelona, han assistit l’eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa; l’ex-conseller de CiU i actual president d’honor de la Fundació Catalunya Oberta, Joan Guitart; l’economista i directiu del Barça Xavier Sala i Martín; el també directiu barcelonista Joan Olivé; i la vice-presidenta de Reagrupament, Rut Carandell; etc.

Enllaços
VilaWeb:Les lliçons del cas Pretòria.
Web de la Fundació Catalunya Oberta.
Organigrama de la Fundació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any