Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  12.11.2009  08:37

L'Audiència espanyola jutja els paquistanesos del Raval acusats de gihadisme

La fiscalia demana entre nou i divuit anys de presó

Men?ame
 

L'Audiència espanyola comença a jutjar avui els nou paquistanesos i els dos indis que van ser detinguts el gener del 2008 al barri del Raval acusats de gihadisme. Per això la fiscalia demana entre nou i divuit anys de presó. L'acusació popular, representada per l'Associació Catalana de Víctimes del Terrorisme (ACVOT) en demana 315 per cadascun per voler atemptar contra el metro de Barcelona. La defensa critica la manca de proves i qüestiona la validesa del testimoni protegit.

Després de gairebé dos anys en presó preventiva, l'Audiència espanyola jutja onze dels catorze detinguts el 19 de gener del 2008. Els altres tres van ser alliberats posteriorment. Aquelles detencions van colpir el barri del Raval i la comunitat paquistanesa, que va maldar perquè no se l'estigmatitzés (vídeo de VilaWeb TV) i va criticar que no s'hagués respectat la presumpció d'innocència dels detinguts i que la justícia els mantingués en presó sense disposar de proves suficients.

Les detencions es feren en base al testimoni d'un únic confident que assegurà al Centre Espanyol d'Intel·ligència que s'estava preparant un atemptat al metro de Barcelona amb cent quilos d'explosius.

Segons el fiscal, aquest testimoni va viatjar a Barcelona i va contactar amb els detinguts, que li haurien dit que volien atemptar contra el metro. Però el fiscal no els acusa dels càrrecs d'atemptat en grau de temptativa o de conspiració per atemptat, sinó de pertinença a organització terrorista, tinença de substàncies explosives i falsificació de documents oficials. Per aquests càrrecs demana entre nou i divuit anys de presó. L'ACVOT, com a acusació popular, vol que es condemni cadascun dels detinguts a 315 anys de presó. La defensa en demana l'absolució.