El president Camps emplaça les caixes a posicionar-se sobre la fusió

  • Ho diu després de reunir-se amb els presidents de Bancaixa, la CAM i Caixa d'Ontinyent · Opina que la fusió és necessària i que s'ha de fer dins del País Valencià

VilaWeb
Redacció
06.11.2009 - 13:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, s’ha reunit avui amb els presidents de les tres caixes valencianes (José Luis Olivas (Bancaixa), Modesto Crespo (CAM) i Rafel Soriano (Caixa d’Ontinyent)) per intentar impulsar el procés de fusió de les tres entitats. Camps s’ha limitat a traslladar als tres presidents la proposta del Consell i els ha emplaçat a començar les negociacions i a posicionar-se sobre si volen o no fusionar-se.A la reunió, a la qual també hi ha assistit el vice-president econòmic Gerardo Camps, el president ha dit que ‘el procés s’ha de limitar a entitats valencianes i a les fronteres del País Valencià’. Aquesta declaració té especialment relleu arran del malestar causat per l’anunci de Gerardo Camps, donant per feta la fusió, i incloent-hi Caja Murcia, una caixa que té un pes molt significatiu a l’assemblea de la CAM.

Camps ha volgut deixar clar que les tres entitats són ‘institucions de primer nivell que no han de dependre absolutament de ningú’ i ha demanat que ‘obrin un període de reflexió’.

La reunió ha arribat en un context que fa que els plans previstos pel govern no siguin pas fàcils. Polítics i empresaris, sobretot a l’Alacantí, s’hi han mostrat molt reticents i a València el procés es viu amb certa indiferència. El president de la diputación d’Alacant, José Joaquín Ripoll, enfrontat amb Camps arran del cas Gürtel, s’ha oposat obertament a la fusió, a menys que la CAM n’obtingués un molt bon pacte.

A més, el Consell ha impulsat aquesta iniciativa jusatment ara, en ple procés electoral al si de les entitats (a Bancaixa, per exemple, avui s’acaba el termini per a presentar-hi candidatures).

El secretari general del PSPV, Jorge Alarte, no s’ha oposat a la fusió, però ha dit que no donarà suport a cap procés que ‘no tingui un ampli consens social, i encara menys, que divideixi el territori’.

Enllaços
Diaris valencians: Levante i Las Provincias.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any