Joel Joan confia poder presentar un film català als Oscar

  • El predident de l'Acadèmia del Cinema Català s'ha reunit amb el president de l'Acadèmia de Cinema de Hollywood

VilaWeb
Redacció
04.11.2009 - 18:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de l’Acadèmia del Cinema Català, que s’ha reunit avui amb el seu homòleg de l’Acadèmia de Cinema de Hollywood, Tom Sherak, confia poder presentar un film català als Oscar l’any 2011 dins la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa. Joan s’ha traslladat a Hollywood per a presentar onze films catalans dins el cicle ‘Catalan Movies & Awards in Hollywood’ i per a lliurar els premis Petit Gaudí, que reconeixen el treball de catalans que fan carrera a Hollywood.’Volíem presentar-nos a l’Acadèmia de Hollywood. Crec que aconseguir ser als Oscars pel 2010 seria fantàstic, tot i que no crec que ho aconseguim fins al 201; Des de fa deu anys tenim una indústria suficient per presentar les nostres pròpies pel·lícules i anar als Oscars donaria ales al cinema català i a l’espanyol en general, ha dit Joan.

Sherak s’ha mostrat receptiu amb la idea, però ha sol·licitat que hi hagi consens amb l’Acadèmia del Cine espanyol. Joan, per la seva banda, s’ha mostrat confiat respecte aquest consens: ‘fins ara estem treballant conjuntament i estic segur que entendran que la institució per presentar la versió original catalana és la nostra acadèmia i no l’espanyola, que és l’encarregada de seleccionar les pel·lícules en llengua castellana.’

Els Petit Gaudí

La cerimònia s’ha fet al teatre American Cinematheque – Egyptian Theatre i els guardons s’han lliurat, entre d’altres, a Roger Julià, Clàudia Bassols, Jordi i Carles Grangel i Xavi Pineda, que fa deu anys que dibuixa per a la sèrie dels Simpson.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any