Rajoy: ‘Això que ha passat a València és inacceptable’

  • El president del PP espanyol assegura que 'no hi haurà una pròxima vegada' i que el cas Gürtel ha lesionat la imatge del partit

VilaWeb
Redacció
03.11.2009 - 15:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del PP espanyol, Mariano Rajoy, ha qualificat els esdeveniments interns del partit d’aquestes últimes setmanes, en concret els fets de València relacionats amb el cas Gürtel, d’inacceptables. També ha dit que el cas Gürtel lesionava la imatge del partit, indignava els militants, desconcertava l’opinió pública i desanimava l’electorat. En la seva al·locució (pdf) al comitè executiu espanyol del partit, ha advertit als dirigents populars: ‘No hi haurà una pròxima vegada’.Tret de la referència al cas Gürtel, els reunits no han parlat de la situació del PP valencià, ans s’han centrat en els problemes interns del PP a territoris com la comunitat de Madrid. Hi té a veure, en part, que el president valencià Francisco Camps hagi acudit a la reunió amb els deures fets. I és que ahir mateix el comitè executiu del PP valencià, convocat a títol extraordinari després de la suspensió de militància de Ricardo Costa, va fer una restructuració d’alguns òrgans del partit.

Per setanta-sis vots a quatre, es va aprovar la proposta de Camps. Des d’ahir, doncs, Antonio Clemente és el nou secretari general del partit i el conseller d’Immigració i Ciutadania, Rafael Blasco, el nou portaveu del PP a les corts valencianes. A banda, el delegat del govern valencià a Alacant, José Císcar, ocupa la vice-secretaria general; el batlle de Castelló, Alberto Fabra, és el coordinador general; i el vice-president tercer del Consell i conseller de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, Juan Cotino, coordina les relacions entre la Generalitat i el partit.

Però els canvis proposats per Camps no van satisfer tothom, i van tenir els vots contraris dels quatre membres de la circumscripció d’Alacant. El president de la Diputació d’Alacant i del PP d’aquella circumscripció, José Joaquín Ripoll, va explicar que hi havia votat contra perquè la ‘diagnosi’ de la situació era ‘mal feta’ i la direcció havia ‘volgut deixar-lo fora’, a ell i a la seva circumscripció.

Enllaços
VilaWeb: Camps nomena Antonio Clemente substitut de Costa però no tanca les ferides dins el PP valencià.
Discurs de Rajoy a l’executiva del partit (pdf).
Web del PP valencià.
Web del PP espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any