Els regidors del PSC de Santa Coloma de Farners voten en favor d’una consulta sobre la independència

  • El ple l'aprova per unanimitat · La Seu d'Urgell i Vilanova i la Geltrú també l'aproven

VilaWeb
Redacció
03.11.2009 - 08:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els tres regidors del PSC de Santa Coloma de Farners (la Selva) van votar ahir en favor d’una consulta sobre la independència al municipi, desobeint les ordres de la direcció del partit, i van permetre que el ple l’aprovés per unanimitat. La moció, impulsada per l’entitat ‘la Sega, 1640‘, demana de fer la consulta el 13 de desembre. El portaveu del grup socialista, Rafel Reixach, va declarar que la llibertat d’expressió passava per davant de tot.Tots els regidors de l’Ajuntament de Santa Coloma van alçar ahir al vespre el braç quan el batlle, Antoni Solà, va demanar qui votava en favor de la moció. L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners és governat per CiU (set regidors), ERC (tres regidors) i PSC (tres més). A l’oposició hi ha dos grups, Colomencs pel Canvi (tres regidors) i Entesa per Santa Coloma (una regidora).

Tot i les instruccions de la direcció del PSC, els tres regidors socialistes (Rafel Reixach, Pere Garcia i Marta Salamaña) van votar en favor de la moció. El portaveu del grup, Rafel Reixach, va dir que l’autogovern de Catalunya era prioritari i que el futur desitjable era una Europa federal.

La Seu d’Urgell i Vilanova i la Geltrú, en favor de les consultes

També ahir es va aprovar, a la Seu d’Urgell i a Vilanova i la Geltrú, una moció de suport a una consulta sobre la independència el 13 de desembre. A la capital de l’Alt Urgell, la moció, promoguda per la Plataforma de l’Alt Urgell per l’Autodeterminació (PAUA) i presentada per l’equip de govern, format per CiU i ERC, es va aprovar amb els vots favorables de CiU, ERC i ICV (el PSC es va abstenir i el del PP no va acudir al ple).

A Vilanova i la Geltrú, la moció, presentada per la plataforma ciutadana VNG Decideix, va rebre el suport d’ERC (un vot), CiU (vuit vots), la CUP (un vot) i ICV (dos vots). Un regidor del PSC es va abstenir i els nou restants hi van votar contra. El PP (dos vots) també s’hi va oposar.

Enllaços
Vullvotar.cat continua sumant adhesions i ja n’aplega més d’11.000.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any