Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  02.11.2009  06:00

Jordi Roglà (Càritas): 'Per primera vegada atenem pobres que tenen contracte laboral'

Entrevista amb el director de Càritas Diocesana de Barcelona

Men?ame
 

El 13% de les persones que Càritas atén viuen sota el llindar de la pobresa tot i tenir contracte laboral. Aquesta és una de les dades que aporta Jordi Roglà, president de Càritas Diocesana de Barcelona, que en aquesta entrevista perfila la pobresa: cada vegada més joves, dones i nascuts al país. Per Roglà és greu que els 15 anys de bonança econòmica no s'aprofitessin per reduir el nombre de pobres, que ara són un de cada cinc catalans.

L'americanització de la pobresa

Una altra dels aspectes que ressalta Roglà en l'entrevista és l'americanització de la pobresa, això és, que han aparegut persones que, tot i tenir contracte laboral, viuen sota el llindar de la pobresa a causa d'uns sous baixíssims. El 13% de les actuacions de Càritas es destinen a aquest nou tipus de pobre. Tot i això la majoria de les accions de Càritas per a combatre la pobresa es destinen a l'habitatge (en un 68% dels casos): 'Per a nosaltres l'important no és tenir sostre, sinó tenir una llar', diu Roglà, qui no veu que donar habitacions individuals de relloguer per a mares amb fills sigui una solució acceptable: 'Per petit que sigui, tothom hauria de poder tenir un habitatge'.