Notícies

Divendres  30.10.2009  17:07

L'Audiència espanyola desestima el recurs perquè s'aturin les obres del TGV al costat de la Sagrada Família

No veu motius d'urgència per aturar-les

Men?ame
 

L'Audiència espanyola ha desestimat la petició de la junta constructora de la Sagrada Família d'aturar de manera cautelar les obres de construcció del túnel del TGV que passa per sota del carrer Mallorca. L'audiència considera que no hi ha els 'imperatius d'urgència' que justificarien una mesura com aquesta; la junta, en canvi, alerta que les pilones del mur de protecció s'instal·laven a 1,12 metres dels fonaments del temple, i no a 1,95 metres, tal com establia el projecte.

El director de l'obra va explicar a l'audiència que havia sorgit una lleugera discrepància entre l'eix del túnel respecte l'eix del carrer Mallorca –entenent per aquest, l'eix equidistant entre les façanes-. En aquest tram, la distància entre les façanes varia entre els 67 i els 85 centímetres. A causa d'això la pantalla de protecció es construeix a una distància que oscil·la entre 1,95 metres i 1,15 dels ciments de la Façana de la Glòria.

És el tercer cop que l'Audiència Nacional desestima suspendre l'execució de les obres en el marc del procés legal obert contra el traçat del TGV.