Notícies

Divendres  30.10.2009  10:36

El govern valencià dóna deu dies hàbils a Acció Cultural per a tancar el repetidor de TV3 de Perenxisa

El repetidor fa arribar el senyal a una àrea d'un milió i mig d'habitants

Men?ame
 

La Generalitat Valenciana ha notificat avui a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) que disposava de deu dies hàbils per a tancar el repetidor que té a Perenxisa, al municipi de Xiva, i que fa arribar el senyal de TV3 en TDT a la ciutat de València i a les comarques de l'Horta, el Camp de Morvedre, el Camp de Túria, la Foia de Bunyol, la Ribera Alta i la Ribera Baixa. Passat aquest termini, el govern pot tancar forçosament el repetidor.

Acció Cultural ha explicat a VilaWeb que no havia volgut recollir la notificació i que no pensava fer-ne cas. Per tant, quan hagin passat els deu dies hàbils, la Generalitat podrà tancar el repetidor, perquè té l'autorització del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (sentència, en pdf). Ara, és possible que el govern no tanqui el repetidor l'onzè dia i que s'esperi a fer-ho en el moment que políticament més li convingui. En el cas dels repetidors d'Alginet i de Llosa de Ranes, la Generalitat hauria pogut tancar-los l'estiu del 2008 i no ho va fer fins al mes de novembre, just la vigília de la manifestació contra la política del conseller Alejandro Font de Mora.

Acció Cultural considera que el govern valencià no ha tingut mai intenció de signar cap acord de reciprocitat amb la Generalitat de Catalunya. 'L’única intenció del govern valencià és aconseguir del govern espanyol un tercer multiplex amb la falsa coartada que el necessitava per fer arribar l'emissió de TV3 al País Valencià, quant aquesta podia passar per qualsevol dels canals lliures que la Generalitat Valenciana té en el segon multiplex concedit', diu Acció Cultural en un comunicat emès avui. I afegeix: 'Els fets demostren que l’única possibilitat d’aturar el tancament de la xarxa de TV3 al País Valencià és aconseguir les 500.000 signatures de la Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense Fronteres que faran possible el projecte de llei estatal que done cobertura a aquestes emissions'.