Vilafranca aprova la moció de suport a la consulta sobre la independència

  • La van votar CiU, CUP, ERC i ICV

VilaWeb
Redacció
28.10.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès va aprovar ahir en un ple municipal la moció de suport a consultes sobre la independència. Hi van votar favorablement els regidors de CiU, CUP, ERC i ICV. El PP hi va votar contra i el PSC es va abstenir. La plataforma Vilafranca Decideix! ja ha començat a coordinar el procés per a convocar el referèndum el dia 13 de desembre, juntament amb més de cent municipis del Principat.Un dels punts de la moció, que demanava el suport econòmic i material de l’ajuntament per realitzar la consulta, fou desestimat, perquè ‘no és permès’ i l’ajuntament no té el pressupost ‘suficient’ per a fer-ho, segons que va dir el batlle, Pere Regull.

Regull també va dir que trobava molt bé que s’impulsés una consulta d’aquestes característiques perquè no s’obligava ningú a anar-hi ni tampoc a votar en un ‘determinat sentit’. En la mateixa línia, la CUP va expressar que era molt positiu que es fes la consulta i més si era una ‘iniciativa ciutadana’.

El grup municipal ICV, que va votar a favor de la moció, va manifestar que no podien votar d’una altra manera perquè és una proposta sorgida per les entitats populars i no s’hi poden oposar.

Segons el regidor del PSC Pep Colomé, el grup socialista es va abstenir perquè el seu partit tenia una ‘proposta federalista’ de Catalunya integrada a l’estat espanyol. Tot i això, Colomé va dir que no s’hi havien oposat perquè la moció defensa que un grup ciutadà pugui organitzar una consulta popular.

Enllaços
Plataforma Vilafranca Decideix!.
Web de la coordinadora de les consultes.
Vullvotar.cat ja supera les 11.000 adhesions.
VilaWeb TV: Osona Decideix demana observadors internacionals en les consultes del 13 de desembre | Arenys de Munt, la pel·lícula dels fets.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any