Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  28.10.2009  06:00

Vilafranca aprova la moció de suport a la consulta sobre la independència

La van votar CiU, CUP, ERC i ICV

Men?ame
 

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès va aprovar ahir en un ple municipal la moció de suport a consultes sobre la independència. Hi van votar favorablement els regidors de CiU, CUP, ERC i ICV. El PP hi va votar contra i el PSC es va abstenir. La plataforma Vilafranca Decideix! ja ha començat a coordinar el procés per a convocar el referèndum el dia 13 de desembre, juntament amb més de cent municipis del Principat.

Un dels punts de la moció, que demanava el suport econòmic i material de l'ajuntament per realitzar la consulta, fou desestimat, perquè 'no és permès' i l'ajuntament no té el pressupost 'suficient' per a fer-ho, segons que va dir el batlle, Pere Regull.

Regull també va dir que trobava molt bé que s'impulsés una consulta d'aquestes característiques perquè no s'obligava ningú a anar-hi ni tampoc a votar en un 'determinat sentit'. En la mateixa línia, la CUP va expressar que era molt positiu que es fes la consulta i més si era una 'iniciativa ciutadana'.

El grup municipal ICV, que va votar a favor de la moció, va manifestar que no podien votar d'una altra manera perquè és una proposta sorgida per les entitats populars i no s'hi poden oposar.

Segons el regidor del PSC Pep Colomé, el grup socialista es va abstenir perquè el seu partit tenia una 'proposta federalista' de Catalunya integrada a l'estat espanyol. Tot i això, Colomé va dir que no s'hi havien oposat perquè la moció defensa que un grup ciutadà pugui organitzar una consulta popular.