El documental sobre Michael Jackson arriba avui a les sales de cinema, però no convenç tothom

  • S'espera que 'This is it' sigui un gran èxit de taquilla, però hi ha fans que ja l'han desaprovat

VilaWeb
Redacció
28.10.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui s’estrena ‘This is it‘, un film sobre Michael Jackson que espera aconseguir un gran èxit de taquilla. De moment, ja ha batut rècords de venda anticipada d’entrades als Estats Units. Al film, s’hi veuen els assaigs que l’estrella del pop féu el juny passat per preparar els cinquanta concerts que havia d’oferir a Londres. En conjunt, és una retrospectiva de la carrera de Jackson, amb entrevistes amb amics i seqüències en tres dimensions.De fet, un executiu d’un estudi rival de Sony, empresa que ha produït el documental, diu que durant les dues setmanes de projecció del film es poden arribar a fer 660 milions de dòlars de beneficis. En vist d’aquest possible èxit, Sony ha anunciat que potser prolongarà les dues setmanes de projecció del film i que el publicarà en DVD a principi del 2010.

Contraris al documental

Però aquest documental no convenç tothom. Els creadors de ‘This is it’ prometen que el film ofereix una imatge de Jackson més semblant a l’estrella de pop que va dominar les llistes dels anys vuitanta i principi dels noranta que no pas el fràgil i excèntric Michael Jackson que els fotògrafs perseguien als seus darrers anys. Per això hi ha un grup de fans que al·lega que el film amaga la veritat i ignora la precaríssima salut de Jackson i la responsabilitat en la seva mort dels qui l’envoltaven. Són seguidors de Jackson d’una desena de països que mantenen una web en què diuen que la mort de l’estrella del pop enriqueix els promotors.

Ahir es va publicar l’àlbum ‘This is it

I és que, dels darrers assaigs de l’estrella del pop, se’n treu molt de suc. Ahir mateix es va publicar l’àlbum, també titulat ‘This is it’. Un disc doble amb la música que ha inspirat el documental. Al primer hi ha cançons originals de Jackson amb el mateix ordre que apareixen al film; al segon, hi ha versions mai no publicades d’alguns dels clàssics del rei del pop i un poema de Jackson inèdit. A més, l’àlbum conté un llibret de trenta-sis pàgines amb fotografies exclusives de Jackson durant els darrers assaigs.

‘This is it’, una cançó no inèdita

El 12 d’octubre va sortir a la llum ‘This is it’, un tema de Michael Jackson publicat a títol pòstum i, aparentment, inèdit. Però s’ha sabut que aquesta cançó no era completament seva, sinó que havia estat enregistrada fa divuit anys per una artista de Puerto Rico. Sembla que n’és el coautor Paul Anka, compositor d’èxits com ‘My way’, que va amenaçar de demandar els successors de Michael Jackson, responsables del llançament de ‘This is it’, per haver ignorat la part de drets que li corresponia. Finalment, els administradors del patrimoni de Jackson li han cedit la meitat dels drets d’autor.

Enllaços
Pàgina web del documental ‘This is It’.
Pàgina web dels fans contraris al documental.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any