Garzón causa un terrabastall detenint Prenafeta, Alavedra i el batlle socialista de Santa Coloma de Gramenet en una mateixa operació contra la corrupció

  • Prenafeta va ser secretari general amb Jordi Pujol · Bartomeu Muñoz, a més de batlle, és el vice-president de la Diputació de Barcelona, el president de la qual també és regidor a Santa Coloma · També hi ha detinguts el regidor d'Urbanisme de Santa Coloma, Manuel Dobarco; l'ex-diputat del PSC Lluís Garcia; el president de la constructora Proinosa i el del grup immobiliari Espais; i el director gerent de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Pascual Vela · El PSC farà plegar Muñoz i Dobarco del càrrec i de militància si el jutge pren decisions contra ells

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb

Bartomeu Muñoz Calvet és el primer secretari de la federació del PSC al Barcelonès Nord, una de les que té més pes dins el partit, i vice-president de la Diputació de Barcelona. L'any 2003 va substituir Manuela de Madre a la batllia del municipi.

Macià Alavedra va ser un dels homes forts dels primers governs de CDC i, des de principi dels vuitanta, va tenir diversos càrrecs a la Generalitat. El 1997 va abandonar la política per passar a ser president del consell d'administració d'Autopistes de Catalunya, Abertis i Kern Pharma.

Lluís Prenafeta va ser secretari general del president Jordi Pujol entre 1980 i 1990. Després va tornar a l'empresa privada i el 2001 creà la Fundació Catalunya Oberta. [+ article]

Redacció
27.10.2009 - 12:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge de l’Audiència Nacional espanyola Baltasar Garzón ha causat un terrabastall polític detenint en una operació contra la corrupció urbanística el batlle de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz; el regidor d’urbanisme i tercer tinent d’alcalde del consistori, Manuel Dobarco; l’ex-secretari de Presidència de Jordi Pujol, Lluís Prenafeta; l’ex-conseller Macià Alavedra; l’ex-diputat socialista Lluís Garcia; el president de la constructora Proinosa, Josep Singla; i el del grup immobiliari Espais, Lluís Casamitjana; el director gerent de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Pascual Vela; i una novena persona la identitat de la qual encara es desconeix. La policia els investiga per suposats delictes de tràfic d’influències, suborn i emblanquiment de diners. La guàrdia civil ha escorcollat, per ordre de la fiscalia anticorrupció, els despatxos de l’Ajuntament de Santa Coloma (vídeo) i també el domicili de Prenafeta, que hi ha estat present. L’alcalde de Santa Coloma ha arribat a la tarda, custodiat per agents, a l’ajuntament, que encara escorcollen.A més a més, la policia també ha escorcollat la seu de Gramepark SA, l’empresa municipal de Santa Coloma que gestiona aparcaments i habitatges públics.

L’ajuntament de Santa Coloma és governat amb majoria absoluta pel PSC, amb Muñoz al capdavant des que va substituir Manuela de Madre el 2003. Muñoz és també el primer secretari de la federació del Barcelonès Nord del PSC i vice-president primer de la Diputació de Barcelona.

El secretari d’organització del PSC, José Zaragoza, ha comparegut d’urgència per donar explicacions: ha dit que el partit no té més informació que la que ha aparegut als mitjans de comunicació, però ha anunciat que si el jutge prenia mesures contra Muñoz i Dobarco els faria plegar del càrrec i del partit. El govern, mitjançant el conseller Joan Saura, ha dit que calia respectar la presumpció d’innocència i exigir fermesa contra la corrupció (vídeo).

El jutge requereix informació als ajuntaments de Badalona i Sant Andreu de Llavaneres

L’Audiència espanyola ha requerit a l’Ajuntament de Badalona informació sobre un solar sense edificar en relació a la mateixa operació judicial, segons que ha informat l’alcalde del municipi, el socialista Jordi Serra, que ha afirmat que si es descobria que algú de l’ajuntament havia comès irregularitats actuaria amb la màxima contundència i, si fos necessari, es presentaria com a acusació. L’alcalde s’ha mostrat tranquil, però no ha donat detalls de la investigació apel·lant el secret de sumari. Serra ha negat, com ja deia VilaWeb, que la policia hagi registrat el consistori i ha insistit que el tribunal només havia requerit informació sobre el solar.

Baltasar Garzón també ha requerit informació a l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme) sobre un antic conveni urbanístic, en el marc de la mateixa operació. Dos agents de la policia judicial del Ministeri d’Interior han lliurat una notificació oficial a l’alcalde, Bernat Graupera (CiU), segons que explica ell mateix en aquest comunicat. Segons detalla l’alcalde, es tracta d’una investigació que es duu a terme per unes diligències prèvies obertes l’any 2006, com a conseqüència d’un conveni urbanístic signat durant el mandat del PP i el PSC.

Enllaços
VilaWeb TV: La Guàrdia Civil escorcolla l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet.
Bloc del batlle de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz.
Grup de Facebook que demanava la dimissió del batlle de Santa Coloma.
Comunicat del batlle de Sant Andreu de Llavaneres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any