Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  27.10.2009  06:00

Empresaris del país defensen a Brussel·les la importància del corredor mediterrani

Segons un estudi de FERRMED, aquest eix ferroviari és més econòmic, ràpid i ecològic

Men?ame
 

L'associació FERRMED, que aplega cent cinquanta empreses europees, moltes del nostre país, presenta avui al Comitè Econòmic i Social Europeu les conclusions d'un estudi que destaca la importància estratègica del corredor mediterrani. Segons l'informe, un gran eix ferroviari de mercaderies Escandinàvia-Rin-Roine-Mediterrània Occidental serà més econòmic, ràpid i ecològic. Les empreses esperen convèncer la UE perquè aprovi un pla d'inversions urgent.

Segons l'estudi, el gran eix mediterrani, de 1.700 km, costaria menys diners que no pas l'eix Algesires-Madrid-Irun-Lió-Ginebra, de 2.200 km. També conclou que reduiria de 900.000 tones l'any les emissions de CO2, perquè hi hauria un nombre menor de camions a la carretera.

Fa temps que els sectors empresarials del nostre país aposten i treballen per un corredor mediterrani, no solament de mercaderies, sinó també de passatgers. No és casualitat, si tenim en compte que l'estudi de FERRMED considera els ports de Barcelona i de València els més importants de l'eix mediterrani, perquè són la porta d'entrada, al sud del continent, de les mercaderies procedents de l'Àsia. Les cambres de comerç catalana i valenciana han estat de les institucions que més han lluitat per aquest eix mediterrani. També autors com el geògraf Josep Vicent Boira, que fa temps que insisteix en la importància del corredor per al futur de les empreses del nostre país.

L'estudi, en què han participat dotze empreses consultores de prestigi d'Europa, subratlla, a més, els resultats positius que l'eix tindria per al Principat i el País Valencià, segons criteris socioeconòmics. I es presentarà el dia 29 a València i el 18 de novembre a Barcelona.