• El jove corredor ceretà acaba de sumar a Malàisia el tercer campionat de curses de muntanya

26.10.2009 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest cap de setmana el ceretà Kílian Jornet ha eixamplat encara més el seu palmarès i, de retruc, el seu mite en l’àmbit de les curses de muntanya. Jornet s’ha proclamat a Malàisia, en l’última prova de les Skyrunning World Series de la Federació Internacional de Curses de Muntanya, campió del món per tercer any consecutiu. Amb aquesta victòria, doncs, iguala els tres títols del capità del seu equip, el Salomon Santiveri Outdoor Team, Agustí Roc. Malgrat que ja fa alguns anys que el joveníssim Jornet (demà fa vint-i-dos anys) és a l’elit de les proves de muntanya (tant en curses de resistència com també en esquí de muntanya), el 2009 és de moment el més atapeït de títols i rècords. I és que, per mitjà de l’anomenat Kílian’s Quest, el seu patrocinador Salomon li ha preparat durant tot l’any, en paral·lel a les proves del campionat mundial, duríssims desafiaments per tot el món, i que de moment ha superat amb altíssima nota.Kílian’s Quest

Dins el Kílian’s Quest de Salomon (amb espectaculars vídeos), al juny va esmicolar en poc menys de 33 hores el rècord del GR 20, que creua tota l’illa de Còrsega (190 quilòmetres); a l’agost es va imposar a la cursa de muntanya més mítica, l’Ultra Trail del Mont Blanc, tot i que no va poder superar el rècord de la prova que va signar ell mateix l’any passat, i fa un mes va completar amb el millor registre de la història (38 hores i 32 minuts corrents sense parar) els 265 quilòmetres del Tahoe Rim Trail, entre els estats de Califòrnia i Nevada, als EUA. Salomon, que aquests darrers anys ha adoptat Jornet com a símbol de la seva marca per a la presentació de tots els nous productes, encara li prepara més desafiaments.

Adaptat plenament

Un dels factors per a explicar la meteòrica i imparable ascensió de Kílian Jornet al punt més alt de les curses de muntanya és, sens dubte, la seva infantesa al refugi ceretà de Cap de Rec (a dos mil metres), on els seus pares feien de guardes. Amb sols tres anys ja va pujar el cim de Mulleres, de tres mil metres, i amb cinc va pujar a l’Aneto. Tot i que actualment el seu nom va lligat íntimament a les curses de muntanya, de fet Jornet va començar a competir en esquí de muntanya, una especialitat en què ha guanyat nombrosos títols.