Set morts i quatre ferits, últim balanç de l’esfondrament d’un edifici a Palma

  • El mal estat de l'immoble és la causa més probable de l'incident · El govern i Cort decreten dos dies de dol

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.10.2009 - 15:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com a mínim set persones s’han mort arran de l’esfondrament anit d’un edifici a la cruïlla entre el carrer Alós i el carrer Rodríguez Arias, a Palma, segons l’últim balanç sabut, que també apunta a quatre ferits, dos d’ells en estat greu. Entre les víctimes hi ha una noia de setze anys, un home de trenta i una dona i un home de seixanta anys. El govern i l’ajuntament de Palma han decretat dos dies de dol per les víctimes de l’incident, les causes del qual encara no se saben.Durant el matí hi ha hagut una certa confusió sobre el nombre de víctimes mortals: el primer recompte era de quatre mort; més tard, el servei d’emergències havia informat que s’havien localitzat dos cadàvers més, però després ha rectificat dient que només en podia confirmar un. Però ara mateix el recompte de víctimes ja és de set morts i quatre ferits, dos dels quals de gravetat. Els dos ferits greus són una dona de quaranta-set anys i un home de setanta-tres, que han estat traslladats a Son Llàtzer i Son Dureta, respectivament.

El president del govern balear, Francesc Antich, que ha qualificat l’esfondrament de ‘tragèdia social’, ha transmès el condol als familiars i amics de les víctimes i ha donat el seu suport a les persones del servei d’emergències que treballen a la zona.

Un edifici en mal estat, però sense inspeccionar

Les autoritats investiguen quina ha estat la causa de l’esfondrament, però tot fa pensar que és el mal estat de l’edifici. Així ho indiquen diversos testimonis i veïns, que remarquen el mal estat de l’estructura. No hi ha encara cap explicació oficial sobre les causes de l’incident, però l’ajuntament de Palma ha informat que l’edifici esfondrat no havia passat la inspecció tècnica, perquè no li corresponia per antiguitat.

L’edifici té uns seixanta anys i, segons la normativa de la Inspecció Tècnica d’Edificació, enguany s’havien d’inspeccionar les finques construïdes abans de l’any 1900 i l’any que ve les construïdes entre el 1900 i 1910. I tot i que l’edifici presentava esquerdes importants a la planta baixa, segons que expliquen diversos testimonis, com que no hi havia cap denúncia pel mal estat, segons que diu l’Ajuntament, no hi havia hagut cap inspecció extraordinària; l’última s’havia fet el 2003 per una obra menor: una reforma de la cuina i del safareig de la segona planta.

Per causa de l’esfondrament, els bombers han desallotjat mig centenar de veïns de dos edificis annexos i també hauran de desallotjar l’immoble del davant quan s’aterri del tot l’edifici esfondrat.

Dos morts en un incendi al Molinar

També a Palma, poques hores abans d’aquest incident, un incendi al barri del Molinar ha causat la mort d’una parella de cinquanta anys.

Enllaços
Web del Servei d’Emergències de les Illes Balears.
Diari de Balears: Nit tràgica a Palma l IB3: Set morts i continuen cercant desapareguts sota la runa l Diario de Mallorca: Siete muertos en el derrumbe del edificio de es Fortí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any