ERC no assisteix a la inauguració del Parc Científic de Lleida presidida per Felip de Borbó

  • Una cinquantena de manifestants també protesten contra la visita dels borbons

VilaWeb
Redacció
26.10.2009 - 13:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

ERC ha plantat els prínceps. Cap membre del grup municipal d’ERC de Lleida no ha assistit a l’acte inaugural del Parc Científic de la ciutat presidit pels prínceps d’Astúries perquè ‘tornarà a suposar una despesa quantiosa que haurà d’assumir l’Ajuntament’. Segons la seva portaveu, Montse Bergés, ‘l’Ajuntament va posar en marxa un pla d’austeritat que, en un dels seus punts, recomana l’estalvi en ‘primeres pedres, recepcions i càterings’.A més del motiu econòmic, ERC no veu bé que sigui la família reial qui inauguri un parc tecnològic al qual no hi ha contribuït econòmicament ni publicitàriament.

Concentració de rebuig a la visita dels prínceps

Les mostres de rebuig a la visita dels prínceps a Lleida també s’han fet sentir al carrer. Mig centenar de persones ha participat avui al migdia en una concentració convocada per l’esquerra independentista. Un fort desplegament dels mossos d’esquadra ha envoltat els concentrats i ha impedit que els manifestants poguessin accedir a la zona on es trobaven els prínceps.

‘És a una visita innecessària i que li costarà a la ciutat milers d’euros i només servirà perquè l’alcalde, el socialista Àngel Ros, pugui sortir de nou a les portades dels diaris’, diuen els organitzadors de la concentració, entre els quals hi ha Assemblea de Joves de Lleida i el SEPC. A més, ‘remarquen el caràcter antidemocràtic i militar d’una institució hereva del règim franquista i culpable de la pèrdua dels drets nacionals i llibertats dels Països Catalans’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any