Èxit rotund de la manifestació a favor de la llengua occitana

  • Prop de trenta mil manifestants han reclamat l'oficialitat de l'occità a Carcassona

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.10.2009 - 16:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La manifestació Anem Òc! d’avui a Carcassona per a la defensa de la llengua occitana ha estat tot un èxit. Prop de trenta mil manifestants, arribats de tots els territoris de parla occitana, com ara l’estat francès, la Vall d’Aran i l’estat italià, i de parla catalana, sobretot de Catalunya Nord, han recorregut els carrers i han acabat entrant a la Ciutat Vella de Carcassona. Han reclamat que l’occità esdevingui oficial, s’ensenyi a les escoles i sigui present als mitjans de comunicació.Aquesta és la segona manifestació a favor de la llengua occitana que es fa a Carcassona, i ha estat encara més multitudinària que l’anterior, al 2005, que va aplegar deu mil manifestants.

La manifestació ha estat convocada per l’Institut d’Estudis Occitans, Felibrege, FELCO, Calandreta i Òc-Bi amb la finalitat que el govern francès adapti la legislació a les reclamacions occitanes (manifest en pdf).

La mobilització d’avui també ha tingut una vessant festiva, atès que s’han organitzat tot d’activitats, com ara un mercat de productes occitans i un festival de música, amb la participació de Joan-Francès Tisnèr, Claudi Martí, Eric Fraj, Lo Pagalhós.

Enllaços
L’independant: Entre 14 000 et 20 000 personnes pour la grande manifestation occitane.
Vídeo i cançó de la marxa.
Més informació de la manifestació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any