Notícies

Dissabte  24.10.2009  06:00

Comissions organitzadores de consultes sobre la independència es troben a Arenys de Munt

La coordinadora del referèndum ha començat a les quatre un consell plenari

Men?ame
 

Un centenar de les comissions locals encarregades d'organitzar consultes sobre la independència es reuneixen avui a Arenys de Munt convocades per la coordinadora de la consulta, que també ha convidat les entitats sobiranistes i els partits polítics que vulguin participar-hi. La finalitat és coordinar-se de cara a les futures consultes, tot i que no totes les comissions que organitzaran un referèndum el 13 de desembre seran presents avui. És el cas d'Osona Decideix, entre unes quantes més.

Justament ahir, el director executiu d'Osona Decideix, Alfons López Tena, va entregar una petició (pdf) a cinc organismes internacionals (vegeu-ne el vídeo), entre els quals la Comissió Europea, perquè fessin d'observadors internacionals en els referèndums sobre la independència.

El consell plenari comença a les quatre de la tarda a l'Ajuntament d'Arenys de Munt, i justament són aquells que van organitzar la primera consulta sobre la independència en aquest municipi del Maresme els encarregats de conduir la reunió. Segons l'ordre del dia, al consell s'aprovaran els 'objectius nacionals de la consulta', 'es ratificarà la comissió tècnica nacional que assessora i acompanya el procés d'organització de les consultes' i es faran 'quatre xerrades de formació'. A més, també es constituirà un secretariat nacional i, si la majoria ho vol, una coordinadora també nacional.

Segons fonts de la coordinadora, el punt més important i necessari és el de ratificar les subcomissions tècniques, i sobre aquest punts versen els grups de treball d'avui: Josep Manel Ximenis parlarà de la coordinació de voluntaris; Uriel Bertran, de la campanya de participació; Lluís Pérez, de la logística i infrastructures; i Anna Arqué, de comunicació.

Hi ha previst que en acabar la reunió, la coordinadora anunciï quins seran els municipis que organitzaran una consulta el dia 13 de desembre.