El patronat de la Sagrada Família demana a l’Audiència que s’aturin immediatament les obres del TGV

  • Diu que els murs de protecció s'estan construint a un metre del temple i no a dos, com especifica el projecte d'Adif · També denuncia que les obres han començat abans de l'informe tècnic sobre seguretat

VilaWeb
Redacció
23.10.2009 - 18:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Junta Constructora de la Sagrada Família ha presentat a l’Audiència espanyola una sol·licitud de suspensió parcial de les obres del mur de protecció del futur túnel del TGV que passa per sota del carrer Mallorca. L’arquitecte del temple, Jordi Bonet, ha explicat que aquest mur no pot estar tant a prop del temple i que això canvia ‘per complet’ els càlculs fets fins ara sobre els possibles efectes al temple i que cal aturar immediatament les obres ‘abans no sigui massa tard’.El president de la Junta, Joan Rigol, ha explicat que construir els pilars del mur protector a dos metres de distància ‘ja era arriscat, amb la qual cosa que ara s’estiguin contruint a 1,12 metres, és altament preocupant’.

Aquest és el tercer recurs que el Patronat presenta a l’Audiència contra la marxa de les obres. Fins ara, els dos recursos anteriors han estat desestimats. També consideren que Adif està duent a terme una política de ‘fets consumats’ perquè ha iniciat les obres de la pantalla que ha de protegir l’estructura del temple abans de la presentació de l’informe tècnic sobre la seguretat.

Enllaços
VilaWeb: Els jutges que han visitat la Sagrada Família eviten de trobar-se amb el Patronat.
Web de la plataforma Ave pel litoral.
VilaWeb TV: El TGV i la Sagrada Família, un traçat per decidir (4.7.2007).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any