Notícies

Divendres  23.10.2009  15:52

Escola Valenciana i STEPV presenten un recurs per evitar l'arxivament de la causa contra Rus

Rus intenta ajornar el judici per haver insultat i amenaçat els professors valencians

Men?ame
 

Escola Valenciana i STEPV han presentat un recurs per evitar que s'arxivi la causa contra el president de la Diputació de València i batlle de Xàtiva, Alfonso Rus, per haver insultat els professors. El jutjat número 2 de Xàtiva va ajornar la declaració de Rus prevista per avui arran del recurs en què demanava l'arxivament del cas al·legant que el dirigent del PP ja havia demanat perdó públicament i que només es referia a tres professors en concret.

Però les entitats que van denunciar Rus volen evitar que se sobresegui el cas perquè consideren que el fet de demanar perdó 'no l'eximeix ni l'exculpa de la falta comesa i, per tant, el procés judicial contra ell ha de continuar per tal de depurar les possibles responsabilitats dels seus actes'. A més, també argumenten que 'la intervenció de Rus en què insulta i amenaça el professorat és genèrica i afecta tot el col·lectiu'. Segons expliquen, Alfonso Rus 'matisa ara que només insultava i amenaçava tres professors universitaris però, tot i així, continua essent inacceptable que un càrrec polític insulti i amenaci qualsevol ciutadà'.

Així, Escola Valenciana i STEPV conclouen: 'Els insults i les amenaces de Rus són un atac greu als valenciano-parlants, al professorat i a la societat valenciana en conjunt que no pot tolerar-se; en qualsevol societat anomenada democràtica, unes declaracions com aquestes haurien de causar el cessament fulminant dels càrrecs institucionals que ostenta, en aquest cas, la representació de la ciutadania de les comarques de València i de la ciutat de Xàtiva.'

Recordem que Alfonso Rus va anomenar 'gilipollas' els qui fan servir termes com 'aleshores' i 'gairebé' i va dir, a més, que 'rematarien' tots els qui tombessin de cap per avall la foto del conseller Font de Mora.