Companys d’Amadeu Casellas protesten pel silenci informatiu sobre la situació del pres

  • Han ocupat de manera simbòlica la seu de Catalunya Ràdio

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.10.2009 - 14:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Vint-i-cinc persones han entrat aquest migdia dins la seu de Catalunya Ràdio i una cinquantena més s’han concentrat a les portes per protestar pel silenciament dels mitjans de comunicació sobre el cas del pres Amadeu Casellas, que porta més de cent dies en vaga de fam. Després de negociar amb els protestants, els serveis informatius de l’emissora s’han compromès a informar de la manifestació de suport al pres prevista per demà a Barcelona.Els concentrats també han demanat a l’emissora que els deixés explicar en directe la situació de Casellas, però Catalunya Ràdio no ho ha permès. A quarts de tres del migdia els participants de l’acció han marxat de l’emissora, fins on s’havien desplaçat tres furgonetes dels mossos d’esquadra.

En els darrers dies, el grup de suport està incrementant la pressió per a demanar que es resolgui la situació del pres. Demà a la tarda han convocat la manifestació a Barcelona i el passat dilluns van tallar quatre vies principals d’entrada a Barcelona.

Una seixantena d’artistes demanen la llibertat de Casellas

A més de les accions, el grup de suport ha impulsat una recollida de signatures. Una seixantena de firmes d’artistes han signat un manifest (pdf) exigint al govern la llibertat de l’Amadeu. Alguns d’ells són els músics Natxo Tarrés, Gerard Quintana, Titot, Manu Chao, Fermin Muguruza, el diputat Joan Tardà, els periodistes Matthew Tree i David Fernàndez, la presidenta de la FAVB, Eva Fernandez, el director de cinema Antonio Chavarrías Ocaña, l’editor Enric Pedascoll i el dibuixant Carlos Azagra Garcia. A la carta, adreçada a la consellera de Justícia, Montserrat Tura, i al secretari general de Serveis Penitenciaris, Albert Batlle, demanen ‘una ràpida solució favorable a la dignitat del pres’, de qui diuen que tenen constància de l’extrema situació personal en què es troba, atès que ‘sense tenir delictes de sang, porta més de vint-i-tres anys empresonat’.

Enllaços
Informació sobre Amadeu Casellas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any