Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  23.10.2009  06:00

La traducció al català del Windows 7, a final de mes

El nou sistema operatiu és capaç de reconèixer texts escrits a mà en català i traduir-los

Men?ame
 

La traducció al català de l'últim sistema operatiu de Microsoft, el Windows 7, es podrà descarregar de franc a final d'aquest mateix mes, segons han dit a VilaWeb fonts de Microsoft Catalunya. El Windows 7 ha sortit en 35 llengües i el pegat de català permetrà traduir-lo a partir de la versió en espanyol. A més el nou sistema operatiu és capaç de reconèixer text escrit a mà en català i traduir-lo a un format apte per als processadors de textos.

El Windows 7 és un sistema operatiu molt adaptat a les pantalles tàctils de manera que inclou programes per escriure directament damunt la pantalla tàctil amb un punter com si es fes amb un bolígraf que tradueixen el text a un format apte per als processadors de textos. De moment aquest sistema funciona en vint idiomes, incloent-hi el català. Això pot ser especialment útil per a ordinadors basats sobretot en la tecnologia tàctil.