La pluja i el vent compliquen la circulació a carreteres i la mobilitat a Barcelona

  • Totes les línies de Renfe circulen amb retard; les més afectades, les de la línia de la costa

VilaWeb
Redacció
22.10.2009 - 15:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Plou a bots i barrals a una bona part del país i el vent bufa fort. És per això que la direcció de protecció civil, el centre d’emergències i la direcció d’emergències han activat l’alerta. Tots els trens de la rodalia de Barcelona de Renfe circulen amb retard; els més afectats són els de la línia de la costa. A més a més, també hi ha dificultats al metro de Barcelona, on algunes estacions, que han quedat inundades, s’han hagut de tancar.Els combois de la línia 1 no paren a l’estació de la Rambla Just Oliveras en sentit Fondo ni a Trinitat Vella en sentit Hospital de Bellvitge; els de la línia 2 solament circulen entre Universitat i Pep Ventura; els de la línia 3 no s’aturen a l’estació del Paral·lel; i a les línies 4 i 5, l’enllaç amb Verdaguer s’ha de fer per l’exterior.

Al Principat es manté la fase d’alerta pel risc de vent, amb ratxes que poden superar els 126 km/h, i hi ha activat un avís meteorològic per la pluja, que pot caure en forma de xàfec i acompanyada de tempesta.

La Generalitat valenciana també ha decretat la pre-emergència per ventades fortes, amb ratxes que poden arribar als 90 km/h.

El govern balear ha decretat el nivell IG1 per vent i pluja, que equival a l’alerta carabassa dels centres meteorològics. En aquestes situacions, la direcció general d’emergències recomana d’assegurar portes i finestres, desconnectar aparells elèctrics, evitar llocs on pugui haver-hi esllavissades i, sobretot, evitar els desplaçaments que no siguin estrictament necessaris.

Enllaços
Consulteu la previsió del temps a l’Oratge de VilaWeb, al Servei Meteorològic de Catalunya, a l’Oratgenet, a Meteo France-Pirineus Orientals i de les Illes ací.
Situació del trànsit a la ciutat de Barcelona, a les carreteres del Principat i a les carreteres del País Valencià.
Bcn.cat: Algunes estacions de metro han patit inundacions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any