Notícies

Dijous  22.10.2009  06:00

TV3 perilla ara a la ciutat de València

El jutge autoritza el tancament del repetidor de Perenxisa, que afectarà prop d'un milió i mig d'habitants

Men?ame
 

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha autoritzat la Generalitat a precintar el repetidor (sentència, pdf) que ACPV té a Perenxisa, al municipi de Xiva, i que fa arribar el senyal de TV3 en TDT a la ciutat de València i a les comarques de l'Horta, el Camp de Morvedre, el Camp de Túria, la Foia de Bunyol, la Ribera Alta i la Ribera Baixa. Això afectarà, segons que ha advertit l'entitat, gairebé un milió i mig d'habitants.

La sentència del TSJPV ha estat motivada pel recurs d'apel·lació interposat per la Generalitat contra la negativa judicial a tancar el repetidor. I és que l'any passat, un jutge de València va denegar la petició de precintar aquest mateix repetidor, perquè la va considerar desproporcionada. Per això ACPV recorda que ja hi ha hagut uns quantes sentències judicials favorables 'i que, per tant, en aquest afer hi ha sentències discrepants'.

ACPV critica que el tribunal autoritzi el govern a entrar al centre emissor basant-se 'en l'execució d'una disposició administrativa' i 'sense entrar en el fons de la qüestió'. Acció Cultural diu que discuteix 'la competència legal de la Generalitat valenciana per a actuar sobre una televisió pública que és emesa per un canal de TDT la titularitat del qual no és autonòmic' i adverteix que 'el tancament d'una televisió implica un exercici de censura, per molt que aquesta decisió fos suposadament revocable per una sentència posterior'.

'Amb aquesta sentència, el tancament del repetidor que cobreix l'àrea més poblada del País Valencià pot ser imminent, i depèn en exclusiva de l'arbitrarietat política i de l'interès partidista de l'actual govern.' En aquest sentit, ACPV fa una crida perquè la gent se sumi a la campanya d'Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense fronteres, perquè 'és evident que únicament per aquesta via aconseguirem d'aturar aquest intent de censura.'

Cal recordar, així mateix, que encara hi ha oberts els expedients administratius contra ACPV i les multes imposades a l'entitat.