Maria Antònia Munar, imputada en el cas Can Domenge

  • La presidenta del Parlament balear i presidenta honorífica d'UM declararà per aquest cas de corrupció urbanística el 16 de novembre · La portaveu del partit li treu importància i qualifica la citació de 'lògica i previsible' · PSIB critica la mala imatge que dóna la cambra i el Bloc considera 'insostenible' la situació del Parlament

VilaWeb
Redacció
21.10.2009 - 14:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta del Parlament balear i presidenta d’honor d’Unió Mallorquina (UM), Maria Antònia Munar, ha estat imputada per l’anomenat cas Can Domenge de presumpta corrupció urbanística. Per això declararà el 16 de novembre vinent a les deu del matí. El magistrat de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia balear, Francisco Javier Muñoz Jiménez, també ha citat a declarar el conseller del Consell de Mallorca Fernando Rubio Aguiló, del PP, per aquest mateix cas.La imputació de Munar en aquest cas, que investiga la venda del solar de Can Domenge per trenta milions, la meitat del seu valor al mercat, ha tingut lloc dues setmanes després que el Tribunal Superior de Justícia balear assumís les competències per instruir el cas, tenint en compte que entre els imputats hi havia aforats, com l’ex-president d’UM Miquel Nadal i el diputat Bartomeu Vicens, també d’UM, però suspès de militància del partit.

La portaveu d’UM, Catalina Julve, ha tret importància a la citació judicial, que ha qualificat de ‘lògica’ i ‘previsible’ atès que Munar havia estat presidenta del Consell de Mallorca la legislatura passada. Així, ha considerat que entrava ‘dins la normalitat’ que Munar declari el 16 de novembre davant el jutge i que així tindria les ‘mateixes garanties que la resta d’imputats’ per ‘poder prestar declaració en un sumari que és obert’. Julve ha assegurat que la imputació de Munar en el cas Can Domenge no afectaria ‘en cap cas’ l’estabilitat del pacte de govern.

Per la seva banda, el diputat i portaveu del PSIB-PSOE Antoni Diéguez ha dit que això no ajudava ‘en absolut’ a millorar la imatge de la cambra balear, on hi ha uns quants parlamentaris més imputats pel cas Can Domenge i altres causes judicials també relacionades amb presumpta corrupció. El diputat ha precisat que no hi havia ‘cap problema’ perquè la presidenta del Parlament continués ‘desenvolupant el seu càrrec’.

Però per al Bloc, la imputació de Munar deixa el Parlament ‘en una situació insostenible’. El diputat Antoni Alorda, que ha reconegut no haver-se sorprès per la notícia, ha afirmat que la situació de Munar, figura ‘de primer nivell institucional’, era ‘certament molt incòmoda’ i que la imputació era molt greu. Segons Alorda, Munar hauria de dimitir com a president del Parlament en cas que el jutge prengui qualque mesura cautelar contra ella: ‘Les mesures cautelars són incompatibles amb l’exercici de la Presidència del parlament’, ha dit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any