Un grup d’artistes del país demana al govern que resolgui la situació d’Amadeu Casellas

  • Entre els signants hi ha Gerard Quintana, Natxo Tarrés, Titot i Matthew Tree

VilaWeb
Redacció
20.10.2009 - 17:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una seixantena de persones vinculades a la cultura i a la comunicació signen un comunicat (pdf) en què demanen a la Generalitat que actuï davant la situació del pres Amadeu Casellas, en vaga de fam des de fa un centenar de dies. ‘És impensable que això pugui passar a Catalunya al segle XXI i no podem permetre una mort indigna sense, com a mínim, alçar la veu i escriure aquestes paraules’, diuen, i demanen l’alliberament immediat de Casellas ‘per raons humanitàries’.Els músics Natxo Tarrés, Gerard Quintana, Titot, Manu Chao, Fermin Muguruza, el diputat Joan Tardà, els periodistes Matthew Tree i David Fernàndez, la presidenta de la FAVB, Eva Fernandez, el director de cinema Antonio Chavarrías Ocaña, l’editor Enric Pedascoll i el dibuixant Carlos Azagra Garcia són alguns dels signants.

A la carta, adreçada a la consellera de Justícia, Montserrat Tura, i al secretari general de Serveis Penitenciaris, Albert Batlle, els signants demanen ‘una ràpida solució favorable a la dignitat del pres’, de qui diuen que tenen constància de l’extrema situació personal en què es troba, atès que ‘sense tenir delictes de sang, porta més de vint-i-tres anys empresonat’.

Amadeu Casellas es troba actualment a la unitat hospitalària penitenciària de l’Hospital de Terrassa arran de la delicada salut en què es troba. Porta més de cent dies en vaga de fam i una vintena en vaga de set per protestar per les condicions de les presons, com ara que li restringeixin el règim de visites i el correu que rep de l’exterior.

Enllaços
Comunicat en pdf.
Bloc de Roger Palà, Al darrera la nevera: Amadeu Casellas: URGENT.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any