Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  20.10.2009  15:24

Karzai accepta una segona ronda a les eleccions de l'Afganistan

Es farà el 7 de novembre

Men?ame
 

El president de l'Afganistan, Hamid Karzai, ha anunciat avui que el pròxim 7 de novembre es farà la segona ronda de les eleccions presidencials del país, en la qual s'enfrontarà amb Abdulà Abdulà. Amb aquest anunci Karzai cedeix a les pressions de la comunitat internacional, que demanava una segona ronda arran de les diverses denúncies d'irregularitats en el recompte de vots de les anteriors eleccions. La Comissió de Queixes, de fet, l'organisme avalat per les Nacions Unides, va anul·lar dilluns els vots de 210 col·legis electorals.

'Creiem que la decisió de fer una segona ronda, de la Comissió Electoral Independent, és legítima, legal i constitucional, i que enforteix el camí cap a la democràcia', ha dit Karzai en una conferència de premsa conjunta amb el senador americà John Kerry. El candidat no només ha acceptat de fer una segona ronda, canviant així la posició d'aquestes darreres setmanes, sinó que ha estat ell mateix qui ha fet l'anunci a la premsa.

Segons el recompte oficial, Karzai va obtenir a les eleccions del 20 d'agost passat el 49,67% dels vots, quedant-se així a unes dècimes de la reelecció directa. Segons la legislació afganesa, si cap candidat aconsegueix la majoria absoluta a les urnes, s'ha de fer una segona ronda. 'No puc dir res sobre els vots obtinguts per Abdulà Abdulà. El percentatge serà anunciat demà', ha dit Noor Mohammad Noor, portaveu de la Comissió.