El govern fa el primer pas per retirar la Creu de Sant Jordi a Millet i recorrerà la decisió de deixar-lo en llibertat sense fiança

  • La FAVB es personarà com a acusació popular en el cas · Caamaño també diu que la decisió del jutge és difícil d'entendre

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.10.2009 - 14:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller Francesc Baltasar, en qualitat de portaveu de la Generalitat, ha explicat que el govern recorreria, a través de l’advocat del consorci del Palau de la Música, la decisió d’ahir del jutge Juli Solaz de deixar en llibertat sense fiança Fèlix Millet i Jordi Montull. Segons que ha dit, la decisió del magistrat ‘costa d’entendre’. També recorreran la decisió de Solaz la fiscalia i les acusacions particulars. D’una altra banda, la Generalitat ha fet el primer pas per a retirar la Creu de Sant Jordi a Millet.La Generalitat de Catalunya ha aprovat avui de modificar el decret llei per tal de poder retirar la Creu de Sant Jordi a Fèlix Millet, que la va rebre el 999, ja que considera que ha tingut una conducta poc honorable. De fet, quan Millet va ser imputat, el govern ja va anunciar la voluntat de retirar-li la commemoració.

Segons que ha explicat Baltasar, l’acord d’avui contempla la possibilitat que la Creu de Sant Jordi pugui ser retirada en cas d’esdeveniments ‘que posin de manifest una conducta poc honorable, que comporti la indignitat o el demèrit de la persona o entitat guardonada’.

Baltasar ha assegurat que la revocació seria ‘ràpida’ i que el decret tindria efectes immediats, de manera que s’ha mostrat confiat que d’aquí a quatre setmanes com a màxim Millet haurà de retornar la Creu de Sant Jordi.

La FAVB es personarà com a acusació popular en el cas

La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha explicat avui que es presentaria com a acusació popular en el cas Millet. Una decisió que també estudia la Generalitat de Catalunya després que el jutge desestimés que es pugui presentar com a acusació particular. La FAVB també ha criticat que el jutge deixés en llibertat sense fiança l’ex-president de la Fundació Palau de la Música-Orfeó Català i la seva mà dreta.

Caamaño reconeix que la gent pot ‘no entendre’ la decisió judicial

El ministre de Justícia espanyol, Francisco Caamaño, considera que la ciutadania pot ‘no entendre’ determinades resolucions judicials com pot ser la decisió del jutge de deixar en llibertat Fèlix Millet i Montull (àudio). Caamaño també creu que hi ha ‘certa dificultat en explicar’ algunes decisions judicials.

Per la seva part, l’ex-jutgessa degana de Barcelona, Maria Sanahuja, també ha parlat de la decisió del jutge de deixar en llibertat sense fiança Fèlix Millet i Jordi Montull: ‘Hi ha moltes coses en aquesta instrucció que no s’entenen’, afegint que ‘el company no ho està fent bé’, i la prova és que ‘des dels mitjans de comunicació heu fet una pressió brutal i ningú del món jurídic no ha sortit a defensar-lo’. ‘És difícil defensar la seva postura’, ha conclòs.

Enllaços
VilaWeb TV: Millet i Montull, en llibertat sense fiança l Cantaires de l’Orfeó Català interpreten el Cant de la Senyera en una protesta contra Millet.
Arxiu de VilaWeb: Un anònim va avisar Hisenda el 2002 de les maniobres de Fèlix Millet (10-10-09) l Millet pot haver desviat uns deu milions d’euros des del 2003, segons la fiscalia (8-10-09).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any