Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  20.10.2009  08:49

Batasuna aposta per un procés 'sense violència ni ingerències externes'

L'esquerra independentista vol obrir un debat entre les bases per fer un canvi de cicle, segons el diari Gara

Men?ame
 

Batasuna ha començat un debat entre les bases per 'materialitzar un canvi de cicle', per impulsar un procés democràtic 'que tingui com a base la paraula i la decisió de la ciutadania basca' i que s'hauria de dur a terme sense violència ni ingerències externes. Així consta en un document de la formació, els detalls del qual publica avui el diari Gara. La difusió d'aquesta proposta arriba una setmana després de la detenció dirigents de l'esquerra independentista.

Garzón va ordenar l'ingrés a presó d'Arnaldo Otegi, Rafael Díez Usabiaga, Sonia Jacinto, Miren Zabaleta i Arkaitz Rodríguez, acusats d'integració a banda armada per voler refer la direcció de Batasuna sota les ordres d'ETA, segons el jutge. De la resta de detinguts, Rufino Etxebarria i Ainara Oiz van sortir en llibertat sense càrrecs i Amaia Esnal, José Manuel Serra i José Luis Moreno Sagüës, sota fiança de 10.000 euros.

Entre aquests, hi ha els defensors més clars d'una nova estratègia política de Batasuna, que propugna que ETA abandoni les armes. Malgrat aquestes detencions, Batasuna proposa de tirar endavant aquest procés. El document remès a les bases diu en el preàmbul: 'Hem portat el País Basc al llindar del canvi polític; trenta anys després, la porta del canvi s'ha obert totalment'. I convida a 'definir una estratègia eficaç que suposi la confrontació dels termes 'País Basc-Estat'.