Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  17.10.2009  11:39

Sant Feliu de Codines aprova una moció a favor de les consultes sobre la independència impulsada pel PSC

El PSC comarcal desaprova la moció

Men?ame
 

L’Ajuntament de Sant Feliu de Codines, governat pel PSC i ERC, ha aprovat una moció (pdf) presentada per aquests dos partits per donar suport a les consultes populars sobre tot tipus de qüestions, inclosa la independència. La moció, que no compta amb l'aprovació del PSC del Vallès Oriental, destaca que l'ajuntament 'creu en la participació ciutadana' i proposa 'acceptar com una cosa més de l'esdevenir social qualsevol consulta popular'.

El procés per arribar a votar avui aquesta moció va començar quan CiU, a l'oposició, en va presentar una seguint la formulació proposada per Decidim.cat, centrada en el propòsit d'exercir el dret de decidir sobre la independència de Catalunya. Dins de l'equip de govern hi havia regidors disposats a votar aquesta moció, la qual cosa va empènyer el batlle, Pere Pladevall (PSC) a presentar-ne una altra, desmarcant-se de la formulació de Decidim.cat, amb un plantejament més genèric, de reconeixement de la democràcia participativa, en el qual s'inclou el dret de decidir sobre la independència. D'aquesta manera, els socialistes han evitat un trencament de la unitat de vot dels regidors de l'equip de govern en una moció d'aquestes característiques.

Ara, això implica que els socialistes de Sant Feliu no han seguit el consell del primer secretari del PSC a la comarca, Roman Ruiz, que fa una setmana deia que els regidors del PSC que donessin suport a consultes sobiranistes 's’equivoquen de partit'. Sobre la moció de Sant Feliu, Ruiz diu que 'no és compartida pel PSC de la comarca' i que 'aquestes consultes no condueixen a res' i que la posició del govern de la Generalitat és desenvolupar l’Estatut.

Els partits de l'equip de govern i els grups de CiU i Independents per Sant Feliu (ISF), doncs, no van poder consensuar una moció conjunta i avui al ple s'ha aprovat la moció presentada per PSC i ERC i no ha prosperat la presentada per CiU.