Jaume Matas refusa les imputacions que es facin contra ell

  • Diu que s'ofereix a col·laborar amb la justícia · El jutge l'ha citat a declarar el març vinent

VilaWeb
Redacció
14.10.2009 - 17:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president del Govern balear Jaume Matas (PP) ha fet constar, mitjançant el seu advocat, que refusava tota imputació que pugui fer-se contra ell i s’ha mostrat disposat a col·laborar amb la justícia per oferir la seva versió dels fets investigats en el cas Palma Arena. El jutge d’instrucció José Castro ha fet saber avui que havia citat a declarar, el 23 de març vinent, Matas, la seva esposa, M. Teresa Areal, el seu cunyat, Fernando Areal, i Bartomeu Reus.En un comunicat, l’advocat de Matas, Rafael Perera, diu que ‘crida l’atenció’ que s’hagi citat a declarar Matas amb un marge de temps tan ampli i ha qualificat d’inusual l’antelació amb què s’ha fet pública la citació. Una circumstància que, al seu parer, causa un ‘perjudici innecessari’ a l’ex-president balear. Així, considera que Matas haurà de veure ‘en entredit, com a mínim mediàticament, la seva actuació, sense poder aportar eficaçment una versió exculpatòria dels càrrecs que puguin imputar-li’. L’advocat diu que aquesta situació contrasta amb la predisposició que ha mostrat Matas a declarar davant del jutge i a col·laborar amb la investigació. Mentre no arriba el dia de la declaració, l’advocat Perera diu que Matas ‘fa constar que refusa totes les imputacions que puguin formular-se contra ell, que en tot cas tenen l’origen en informacions parcials o errònies.’

El jutge va decidir d’investigar el patrimoni de Matas per si hi havia cap lligam amb la desviació de recursos públics a la construcció del velòdrom durant la legislatura anterior. A final d’agost algunes informacions ja apuntaven que Matas acabaria declarant al jutge per delictes de prevaricació relacionats amb el cas Palma Arena. I és que alguns dels testimonis i encausats havien declarat que l’ex-president s’havia implicat personalment en el projecte del velòdrom.

D’una altra banda, Fernando Areal, també ex-gerent del PP balear, ja va declarar fa un mes i mig sobre possibles pagaments a l’empresa de comunicació Nimbus, i va negar els fets que se li imputaven, una negació que contradeia la de Miguel Romero, ex-director de Nimbus.

El jutge investiga una presumpta malversació de diners públics en la construcció del velòdrom Palma Arena, entre els anys 2005 i 2007, que va costar entre 48 milions d’euros i 110. El propòsit és d’esclarir si organismes públics de l’executiu balear (entre aquests, l’Institut Balear de Turisme) no adjudicaren contractes a Nimbus sense concurs públic; i d’escatir si l’empresa no va fer factures falses amb costos no justificats.

En el cas Palma Arena hi ha més de trenta-cinc imputats, entre els quals molts ex-alts-càrrecs del PP, com ara l’ex-portaveu de la formació política a l’Ajuntament de Palma, Rafael Duran; l’ex-director general d’Esports, Pepe Ballester; el diputat Antoni Serra; i l’ex-regidor d’Hisenda Pedro Álvarez.

Enllaços
Notícies anteriors a VilaWeb: El jutge inclou la investigació del patrimoni de l’ex-president Matas al cas Palma Arena (10/09/09) | Matas pot declarar davant del jutge pel cas Palma Arena pròximament acusat de prevaricació (27/08/09) | L’ex-director d’Esports del Consell de Mallorca admet que va facturar més de 840.000 euros per al Palma Arena (24/08/09).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any