Jaume Matas, imputat pel cas Palma Arena

  • El jutge cita a declarar Matas i la seva esposa el març vinent

VilaWeb
Redacció
14.10.2009 - 14:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El titular del jutjat d’instrucció número 3 de Palma ha citat a declarar l’ex-president del govern balear, Jaume Matas, com a imputat en el cas Palma Arena, amb la seva esposa, M. Teresa Areal, el seu cunyat, Fernando Areal, i Bartomeu Reus. Tots hauran de comparèixer al jutjat el 23 de març vinent. El jutge va decidir d’investigar el patrimoni de Matas per si hi havia cap lligam amb la desviació de recursos públics a la construcció del velòdrom durant la legislatura anterior.A final d’agost algunes informacions ja apuntaven que Matas acabaria declarant al jutge per delictes de prevaricació relacionats amb el cas Palma Arena. I és que alguns dels testimonis i encausats havien declarat que l’ex-president s’havia implicat personalment en el projecte del velòdrom. D’una altra banda, Fernando Areal, també ex-gerent del PP balear, ja va declarar fa un mes i mig sobre possibles pagaments a l’empresa de comunicació Nimbus, i va negar els fets que se li imputaven, una negació que contradeia la de Miguel Romero, ex-director de Nimbus.

El jutge investiga una presumpta malversació de diners públics en la construcció del velòdrom Palma Arena, entre els anys 2005 i 2007, que va costar entre 48 milions d’euros i 110. El propòsit és d’esclarir si organismes públics de l’executiu balear (entre aquests, l’Institut Balear de Turisme) no adjudicaren contractes a Nimbus sense concurs públic; i d’escatir si l’empresa no va fer factures falses amb costos no justificats.

En el cas Palma Arena hi ha més de trenta-cinc imputats, entre els quals molts ex-alts-càrrecs del PP, com ara l’ex-portaveu de la formació política a l’Ajuntament de Palma, Rafael Duran; l’ex-director general d’Esports, Pepe Ballester; el diputat Antoni Serra; i l’ex-regidor d’Hisenda Pedro Álvarez.

Enllaços
Notícies anteriors a VilaWeb: El jutge inclou la investigació del patrimoni de l’ex-president Matas al cas Palma Arena (10/09/09) | Matas pot declarar davant del jutge pel cas Palma Arena pròximament acusat de prevaricació (27/08/09) | L’ex-director d’Esports del Consell de Mallorca admet que va facturar més de 840.000 euros per al Palma Arena (24/08/09).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any