La direcció del PP s’imposa a Camps, que deixa Costa sense càrrecs

  • El substituiran Rafael Maluenda de portaveu de les Corts i César Augusto Asencio de secretari general

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.10.2009 - 10:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Francisco Camps ha cedit a la direcció del PP espanyol i ha deixat finalment Ricardo Costa sense els càrrecs de portaveu de les Corts i de secretari general, que ara detindran Rafael Maluenda i César Augusto Asencio, respectivament. La decisió s’ha pres poc abans del ple a les Corts i després de l’avís de la secretària general del PP espanyol, M. Dolores de Cospedal, que havia amenaçat Costa de suspendre’l de militància, si continuava exercint els càrrecs.I és que Costa es va negar ahir a dimitir per la seva vinculació amb el cas Gürtel, cosa que havia desfermat una greu crisi entre la direcció de Madrid i la de València.

La jornada d’avui a les Corts ha estat moguda, perquè a les deu del matí Costa i Camps s’han reunit a les dependències del grup parlamentari i la presidenta de la cambra, Milagrosa Martínez, ha demanat als grups que s’endarrerís mitja hora el començament del ple, previst per a dos quarts d’onze. Doncs bé, quan el ple ha començat, ni Costa ni Camps no eren a l’escó; l’un ha estat rellevat dels càrrecs i l’altre se n’ha anat dient que ‘la decisió que vam acordar ahir ja s’ha pres’.

Per la seva banda, Costa ha declarat que ell sempre havia estat al servei del partit i que no tenia pas la voluntat d’aferrar-se a cap càrrec. ‘Només vull que quedi clar que la meva gestió ha estat correcta i que no es dubti de la meva honradesa’, ha afegit, i ha deixat clar que el seu cessament és temporal, mentre duri la comissió d’investigació que obrirà el PP.

Un dimarts confús

Però ahir la jornada va ser confusa. Costa havia d’haver estat cessat en una reunió de l’executiva valenciana per la seva relació amb el cas Gürtel. Així ho havia anunciat divendres el president Camps després d’un Nou d’Octubre en què els principals dirigents populars li havien exigit aquest cessament, fins i tot insinuant una rebel·lió pública. Doncs bé, Costa va condicionar aquest cessament a la formació d’una comissió d’investigació de les finances del partit i a no ser substituït. Ahir, a poca nit, Madrid va anunciar el cessament de Costa, però més tard, ja ben entrada la nit, el PP valencià va emetre un nou comunicat assegurant que Costa continuava de secretari general i de portaveu parlamentari. Finalment, avui, després de les amenaces de Cospedal, el PP valencià ha fet efectiu el cessament de Costa.

Enllaços
Vídeo: Declaració de Ricardo Costa (primera part l segona part).
Fitxa de Ricardo Costa a la web del PP i fitxa a la web de les Corts.
Organigrama del PP valencià.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any