Un dia per a ‘sortir de l’armari’

  • Poques hores abans, Barack Obama declara en un discurs que treballarà per la igualtat dels homosexuals

VilaWeb
Redacció
11.10.2009 - 07:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cada 11 d’octubre, moltes lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals dels EUA observen el National Coming Out Day, el dia per a ‘sortir de l’armari’ i debatre públicament sobre qüestions que afecten la comunitat LGBT. La jornada, que inclou una Marxa per la Igualtat a Washington, es va commemorar per primera vegada el 1988 gràcies a la iniciativa de Robert Eichberg, William Gamble i Jean O’Leary per celebrar la Segona Marxa Nacional pels drets de les lesbianes i els gais un any abans, en què van participar mig milió de persones.Als EUA, el dia és organitzat per la Human Rights Campaign i ofereix recursos i informació a particulars, parelles, pares i infants. Amb el temps, la diada de la sortida de l’armari s’ha estès a alguns altres països, com Alemanya, el Canadà, els Països Baixos i Suïssa. A la Gran Bretanya es fa el 12 d’octubre.

A partir d’aquest dia, als EUA el mes d’octubre és dedicat a recuperar la història LGBT.

Discurs d’Obama

Avançant-se algunes hores a la celebració de la jornada, el president dels EUA, Barack Obama, va pronunciar ahir al vespre un discurs en què va reiterar que treballarà per la igualtat total de drets dels homosexuals i per eliminar mesures discriminatòries. En aquest últim aspecte, va posar l’exemple de l’exèrcit, on fins ara prevalia la política del ‘no preguntis, no diguis’. Obama s’ha compromès a introduir-hi canvis perquè els militars homosexuals no s’hagin d’amagar. Amb el discurs, Obama s’acosta a un sector de la població que el va secundar majoritàriament a les eleccions de l’any passat, i que se sentia abandonat per la inactivitat del govern respecte a les seves inquietuds.

Obama també es va refirir a més demandes del col·lectiu homosexual, com el matrimoni, els beneficis per a les parelles i la no-discriminació a la feina.

Enllaços
Webs relacionades a Nosaltres.cat: Gais i lesbianes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any